Mehmet Şimşek de AKP’nin teklifini reddetti

Yayın tarihi: 20 Mart 2023 Pazartesi 9:36 pm - Güncelleme: 21 Mart 2023 Salı 12:15 am

‘Ekonominin başına geçeceği’ iddia edilen eski bakan Mehmet Şimşek, AKP Genel Merkezi’nde Erdoğan’la görüştü. Şimşek, ‘her konuda destek vermeye hazır olduğunu’ ancak aktif siyasete girmeyi düşünmediğini açıkladı.

Seçime kısa bir süre kalırken AKP’de Yeniden Refah Partisi‘nin ardından ‘Mehmet Şimşek’ şoku yaşanıyor. AKP Genel Merkezi’nde görüşen AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la ‘ekonominin başına geçeceği’ iddia edilen eski bakan Şimşek ‘aktif siyasete girmeyi düşünmediğini söyledi.

AKP’li eski Bakan Mehmet Şimşek Erdoğan hakkında söylediği iddia edilen sözleri yalanladı

‘AKTİF SİYASETİ DÜŞÜNMÜYORUM’

Erdoğan’dan daveti üzerine yapılan görüşme Twitter hesabından yaptığı açıklama yapan Şimşek, “Sn Cumhurbaşkanımız ile akşam saatlerinde Ak Parti Genel Merkezi’nde son derecede samimi bir ortamda görüşme fırsatım oldu. Kendisine bu kabulleri çok teşekkür ederim. Kendi alanıma giren her konuda istenen katkıları vermeye her zaman hazırım. Ancak yurtdışında finans kuruluşlarındaki işlerim nedeni ile aktif siyasete girmeyi düşünmüyorum. Kamuoyuna saygı ile duyurulur” ifadelerini kullandı.

AKP’DEN AÇIKLAMA

Görüşmeye dair AKP’den açıklama geldi. Ziyaretin ‘olağanüstü’ olmadığını belirten AKP Sözcüsü Ömer Çelik, şunları söyledi: “Mehmet Bey’in AK Parti Genel Merkezi’ne gelmesi olağanüstü bir gündem değil. Kendisi çok değerli bir arkadaşımız. Geçmişte beraber hükümetlerde görev yaptık. Halen de çok sık görüştüğümüz bir kardeşimiz. Birikimi olan, vizyonu olan bir arkadaşımız. Dolayısıyla buraya gelmesi gayet normal. Kendisi siyasetten ayrıldıktan sonra pek çok işle meşgul. Ayrıca sivil toplum örgütlerinde sorumlulukları var. İş dünyasıyla ilgili olarak da yürüttüğü işler var. O sebeple Mehmet Şimşek Bey aktif siyaseti düşünmüyor. Aktif siyaseti düşünmediğini ifade etti ama sayın Cumhurbaşkanımızın parti politikalarımıza ya da hükümet politikalarımıza dönük olarak beyan ettiği her konuda yardımcı olmaya hazır olduğunu, her türlü katkıyı vereceğini bir kez daha ifade etti.”

‘İTTİFAK BİLDİRİSİ YAYINLAYACAĞIZ’

Çelik ayrıca bir ittifak bildirisi yayınlayacaklarını belirterek, ” ‘İlkemiz budur’ diyeceğiz. Bu ilkeler çerçevesinde seçime gideceğiz” ifadelerini kullandı.

Yanardağ’dan Erdoğan için özel anket iddiası! ‘Sonuçlar Saray’da panik yarattı’

REUTERS YAZMIŞTI

Daha önce kulislerde cumhurbaşkanı yardımcılarının sayısının artırılacağı ve bu görevler için Hakan Fidan, İbrahim Kalın ile Mehmet Şimşek’in isimlerinin düşünüldüğü vurgulanmıştı.

Habertürk yazarı Fatih Altaylı daha önce Mehmet Şimşek’in ekonomi yönetimi konusunda ikna edildiğini yazmış, Reuters haber ajansı da dört AKP yetkilisine dayandırdığı haberinde “AK Parti’nin ilk yıllarındaki ekonomi ilkelerine ve serbest piyasa ekonomisi politikalarına dönüş yapmayı planladığını, Erdoğan’ın ise tekrar seçilmesi durumunda ekonominin başına eski başbakan yardımcısı ve maliye bakanı Mehmet Şimşek’i getireceği” haberini yapmıştı.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan AKP’nin ittifak teklifini reddetti!

Reuters’tan Nebati iddiası! ‘Yerine Mehmet Şimşek düşünülüyor’