Mehmet Şimşek Erdoğan’ın kabine teklifini ikinci kez reddetti

Yayın tarihi: 4 Nisan 2023 Salı 11:25 am - Güncelleme: 4 Nisan 2023 Salı 11:25 am

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eski Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile ikinci kez görüştü. Stresten uzak durması gereken Şimşek, Kabine’de yer almayı kabul etmedi. Öte yandan, Erdoğan’ın seçimi kazanması Şimşek’in yeni ekonomik programın yazımında rol üstleneceği bilgisi paylaşıldı.

Hürriyet yazarı Hande Fırat, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile eski Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in ikinci görüşmesinden kulis bilgilerini aktardı. Fırat’ın yazısına göre; rahatsızlığı nedeniyle tedavi gören Şimşek’in stresten uzak durması gerekiyor. Kabinede yer almak istemeyen Şimşek, Erdoğan’ın üçüncü kez cumhurbaşkanı seçilmesi durumunda yeni ekonomik programın yazımında önemli bir rol üstleneceğini ifade etti.

Mehmet Şimşek de AKP’nin teklifini reddetti

Fırat’ın yazısının ilgili bölümü şöyle:

“Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Mehmet Şimşek ile ikinci görüşmesini yaptı. Şimşek’in rahatsızlığı olduğunu, tedavi gördüğünü daha evvel yazmıştım. Stresten uzak durması gereken Şimşek’in, Erdoğan’ın cumhurbaşkanı seçilmesi durumunda; kabinede yer almasa da yeni ekonomik programın yazımında önemli bir rol alacağını belirteyim. Şimşek’in yeni program için her türlü desteği vereceğini söylediği belirtiliyor.”