Mehmet Demirkol’dan TFF’ye ‘Riyad’ tepkisi: Bu kadar ilkesizlik, bu kadar çapsızlık olur mu?

Yayın tarihi: 29 Aralık 2023 Cuma 10:17 pm - Güncelleme: 29 Aralık 2023 Cuma 10:17 pm

Riyad’daki Süper Kupa final maçının öncesinde yaşanan ‘Atatürk fotoğrafı krizinin ardından maç iptal edildi. Krizi yorumlayan spor yazarı Mehmet Demirkol, “Tişörtle çıkacağız kardeşim sana ne? Sen kimsin?” dedi. Demirkol, “Bunu söyledikleri anda ‘oynamıyoruz’ diyen bir federasyon var. Bu kadar ilkesizlik olur mu? diyerek TFF’ye tepki gösterdi.

Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da oynanacak olan Süper Kupa’da Galatasaray ile Fenerbahçe’ye Atatürk pankartı, tişörtü ve İstiklal Marşı’na izin verilmemesi üzerine kriz çıktı. Yasağı koyanın Suudi hükümeti olduğu iddia edildi. İki kulüp yasağın kaldırılmasını talep etti. Yaşananların ardından Süper Kupa finali iptal edildi.

Spor yorumcusu Mehmet Demirkol, yaşananlarla ilgili değerlendirmelerde bulundu. “Biz bu konularda kararını vermiş bir ülkeyiz 100 yıl önce. Ve biz bu kararı vermemizde öncü olan Atatürk’ü burada da onore etmek istiyoruz. Tişörtle çıkacağız kardeşim sana ne? Sen ne karışıyorsun, kimsin? Ve bunu söyledikleri anda ‘biz oynamıyoruz’ diyen bir federasyon var orada” diyen Demirkol TFF’ye şöyle yüklendi:

“Bu kadar çapsızlık, ilkesizlik çok fazla. Bu konu taviz verilebilecek bir konu mu? Yemişim derbisini yani. İlkesel bir durum bu. Dışarıya karşı kendi ulusunun kurucu liderini pazarlık yapabilir misin ya sen! Neyin pazarlığını yapıyorsun sen! Bu kadar çapsızlık fazla” ifadelerini kullandı.

TFF, Fenerbahçe ve Galatasaray’dan ortak Süper Kupa Finali iptali açıklaması

Kaynak: TELE1