TFF, Fenerbahçe ve Galatasaray’dan ortak Süper Kupa Finali iptali açıklaması

Yayın tarihi: 29 Aralık 2023 Cuma 10:10 pm - Güncelleme: 29 Aralık 2023 Cuma 10:10 pm

TFF, Fenerbahçe ve Galatasaray, Riyad’daki Süper Kupa Finali’nin “organizasyondaki bazı aksaklıklar nedeniyle” ileri bir tarihe ertelendiğini açıkladı.

Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da Fenerbahçe’nin sahaya Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün “Yurtta sulh, cihanda sulh” sözünün yazılı olduğu pankartla TFF Süper Kupa Finali’ne çıkmak istemesinin Suudi yöneticiler tarafından kabul edilmemesinin ardından Galatasaray da maça çıkmak için ısınmaları Atatürk tişörtleriyle yapma şartı ortaya sürmüş, bu talepler karşılanmayınca da maç iptal edilmişti.

Türkiye Futbol Federasyonu, Fenerbahçe ve Galatasaray ise ortak imzalı açıklamalarında karşılaşmanın “Organizasyondali bazı aksaklıklar nedeniyle” ileri bir tarihe ertelendiğini açıkladı.

Açıklama şu şekilde:

“Cumhuriyetimizin ve Türkiye Futbol Federasyonu’nun 100. Yılını yurtdışında da kutlamak amacıyla, Türk Futbolunun marka değerine ve kulüplerimize katkı sağlayacak şekilde kulüplerimizle organize ettiğimiz, 29 Aralık 2023 Cuma günü saat 20.45’te oynanması planlanan 2023 Süper Kupa müsabakası organizasyondaki bazı aksaklıklar nedeniyle Kulüplerimizle birlikte aldığımız ortak karar neticesinde ileri bir tarihe ertelenmiştir.

Ev sahibi ülkenin Futbol Federasyonu, ilgili kurum ve kuruluşlarına şu ana kadar Süper Kupa’nın organizasyonu için göstermiş oldukları çaba nedeniyle teşekkür ederiz.

Türkiye Futbol Federasyonu

Fenerbahçe Spor Kulübü

Galatasaray Spor Kulübü”

Büyük rezalet! Süper Kupa Finali iptal edildi

Kaynak: TELE1