Mehmet Ali Çelebi AKP’nin RTÜK planı mı? İlhan Taşçı’dan çarpıcı açıklama

Yayın tarihi: 11 Ekim 2022 Salı 12:54 pm - Güncelleme: 11 Ekim 2022 Salı 12:54 pm

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun (RTÜK) CHP’li üyesi İlhan Taşçı AKP’nin Mehmet Ali Çelebi üzerinden yaptığı ‘RTÜK üyeliği’ planını açıkladı.

CHP’den ayrıldıktan sonra Memleket Partisi’ne geçen ve buradan da istifa eden bağımsız İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, AKP’ye katıldığını açıkladı. Kararın ardından sosyal medyada peş peşe tepkiler geldi. RTÜK’ün CHP’li üyesi İlhan Taşçı ise bambaşka bir konuyu gündeme getirdi.

Mehmet Ali Çelebi AKP’de

İYİ PARTİ’NİN SIRASI AKP’YE GEÇTİ

RTÜK Üyesi İlhan Taşcı, RTÜK Başkanı Şahin’in AKP kontenjanından seçilen Taha Yücel’in istifasıyla boşalan RTÜK üyeliği İyi Partiye geçtiği için bildirim yazısını TBMM’ye göndermediğini söylemişti. Ebubekir Şahin TBMM’ye göndereceği yazıyı 3 aydır bekletiyordu.

İlhan Taşçı kendisine ait sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Vekil pazarlıklarıyla boş olan RTÜK üyeliği; Mehmet Ali Çelebi’nin Ak Parti’ye katılımıyla İyi Parti’den Ak Partiye geçti.
RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin de 3 aydır boş olan üyelik için seçim yazısını “gönül rahatlığıyla” artık TBMM’ye gönderebilir! ” ifadelerini kullandı.