Mehdi Eker’den Ali Yeşildağ açıklaması: Tanımıyorum

Yayın tarihi: 11 Mayıs 2023 Perşembe 3:58 pm - Güncelleme: 11 Mayıs 2023 Perşembe 3:58 pm

Eski Tarım Bakanı Mehdi Eker, Ali Yeşildağ’ın hakkındaki iddialarına yanıt verdi. Yeşildağ hakkında suç duyurusunda bulunan Eker’in avukatı “Müvekkilim şüpheliyi tanımamaktadır” dedi.

AKP Diyarbakır Milletvekili Mehdi Eker, günlerdir sosyal medyada kendisi hakkında iddialarda bulunan Ali Yeşildağ hakkında avukatı aracılığıyla suç duyurusunda bulundu.

Amidahaber’in aktardığına göre Eker’in avukatı Cafer Tanrıkulu’nun, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na verdiği dilekçede şöyle denildi: “Dr. Mehmet Mehdi Eker, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde 5 dönem milletvekilliği, 59, 60, 61, ve 62. Hükümetlerde Tarım Bakanlığı, AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı, MKYK üyeliği, Avrupa Konseyi Parlamenterliği gibi çeşitli görevlerde bulunmuş olup, halen TBMM Diyarbakır Milletvekili olarak görev yapmaktadır.

“GERÇEĞİ AYKIRI”

“Müvekkil hakkında, yaptığı görev ve faaliyetleri nedeniyle sistematik bir iftira kampanyası yürütülmekte olup, gerçeğe aykırı haberler, sosyal medya paylaşım ve yorumları ile kişilik hakları ağır bir şekilde ihlal edilmektedir. Bu kapsamda, Ali Yeşildağ isimli şahıs tarafından, EK-1’de paylaşılan (bilhare dosya mündericatına sunulacaktır) içerikler yayınlanmış, bu içerikler şüphelinin kendisi ve FETÖ firarisi Cevheri Güven tarafından sosyal medyada servis edilmiştir. Paylaşımlar devam etmekte olup, bazı linkler aşağıda sunulmaktadır:

Müvekkilimiz şüpheliyi tanımamaktadır, kendisiyle hiçbir zaman tanışmamış ve görüşmemiş, doğrudan veya dolaylı herhangi bir ilişkisi yahut iletişimi söz konusu olmamıştır. Videoda ileri sürülen iddialar, tamamen gerçek dışı senaryo ve kurgulardan oluşmaktadır. Söz konusu video görüntülerinde müvekkilin onur, şeref ve saygınlığını rencide edecek ifadeler kullanılmıştır.”

Ali Yeşildağ’ın ‘Bakanlığı birlikte soyduk’ dediği AKP’li Eker’in ihaleleri Sayıştay raporunda

‘TAHAMMÜL EDİLEMEZ BOYUTLARA ULAŞTI’

“Şüphelinin ailesi tarafından, şüphelinin paylaşımları hakkında kamuoyuna detaylı bir açıklama yapılmıştır.

Söz konusu paylaşıma konu aleni ağır hakaretler, iftira ve suç isnatları nedeniyle, müvekkilin kişilik hakları ağır şekilde ihlal edilmiş olup, bu ihlal nedeniyle ailesi ve sosyal çevresinde durum tahammül edilemez boyutlara ulaşmıştır. Bu nedenle şüphelinin kimlik bilgilerinin tespit edilerek, cezalandırılmasını talep etme zarureti hasıl olmuştur.”

NE OLMUŞTU?

Ali Yeşildağ’ın iddialarına göre 2009 yılında tarımsal kalkınma için Avrupa Birliği’nden Türkiye’ye 3.5 milyar dolar fon aktarıldı. Bu fonla bölünen araziler birleştirilerek büyük tarım alanları kurulacaktı. Ancak bunun yerine 8 şirket kuruldu. Eker bu şirketlerin yüzde 50 ortağı oldu.