Medya Dayanışma Grubu’ndan TELE 1’e destek: Yıldıramayacaksınız

Yayın tarihi: 24 Ocak 2022 Pazartesi 3:30 pm - Güncelleme: 24 Ocak 2022 Pazartesi 3:30 pm

Medya Dayanışma Grubu, RTÜK’ün TELE 1‘e verdiği cezaye tepki gösterdi. Açıklamada, “Yılmayacağız, yıldıramayacaksınız!” denildi.

TELE 1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ın gazetecilere yaptığı çağrıya Medya Dayanışma Grubu’ndan yanıt geldi.

Basın Konseyi, Çağdaş Gazeteciler Derneği, Gazeteciler Cemiyeti, Haber-Sen, İzmir Gazeteciler Cemiyeti, Parlamento Muhabirleri Derneği, Türkiye Foto Muhabirleri Derneği, Türkiye Gazeteciler Sendikası’nın oluşturduğu “Medya Dayanışma Grubu”; gazeteci Sedef Kabaş’ın tutuklanması ve RTÜK’ün Tele 1 ile ilgili yaptırım kararı alması üzerine yazılı açıklama yaptı.
Açıklama şöyle: “Son günlerde iktidarın hoşuna gitmeyen her açıklama, yorum, atasözü, hatta şarkı sözlerine bile son derece ağır tehditlerle ve hatta sosyal linç kampanyalarıyla karşılık verilmektedir. Yaratılan bu bezdirme örtüsüyle, eleştirel nitelik taşıyan her türlü ifade düşmanlaştırılmaktadır. Bunun son örneği Tele-1 televizyonunun başına gelenlerdir. Bu konuda dayanışma içinde olmamız şarttır. Gazetecilik ve yayıncılıkla ilgili düzenleyici ve denetleyici kuruluşlar ceza kuruluşları veya mahkeme değildir. RTÜK Başkanının bir tartışma programındaki konuğun sözleri üzerine sosyal medyada görüş belirtmesi ve hemen ardından Üst Kurul’un planlı toplantısını iki gün erkene alması açıkça ihsas-ı reydir. Tüm gazeteciler, meslek örgütleri, basın kuruluşları ve sendikalar olarak bir araya gelmek, dayanışmayla mücadele etmek zorundayız. Ülkemizde elimizden alınmaya çalışılan özgürlüğü yaşatmak için direnmek vazifemizdir. Yılmayacağız, yıldıramayacaksınız!”

RTÜK’ten TELE1’e ceza yağdı! Hedef basın özgürlüğü