MediaPad M5 Lite ile karşımıza çıktı

Yayın tarihi: 3 Mart 2020 Salı 9:53 am - Güncelleme: 3 Mart 2020 Salı 9:53 am

Huawei bugün sürpriz bir şekilde orta segmentte yer alacak olan tableti MediaPad M5 Lite ile karşımıza çıktı.

Tablet sektörünü bildiğiniz gibi tepe segmentte Apple domine ediyor. Orta segmentte ise kullanıcılar tablet yerine büyük ekranlı telefonlara yöneliyor. Huawei bunu bilmesine rağmen şansını MediaPad M5 Lite ile zorlayacak gibi görünüyor. Peki, orta segmentte gerçekten bir tablete ihtiyaç var mı?

MediaPad M5 Lite

10.1 inç büyüklüğünde 1.200 x 900 piksel çözünürlüğünde ekran ile gelen bu tablet, gücünü Huawei’nin Kirin 659 yonga setinden ve 4 GB RAM’den alıyor. Grafik biriminde ise ARM MAli-T830 MP2’ye yer veren Huawei, bu modelinde EMUI 8.0 gibi oldukça eski bir arayüze yer veriyor.

Ön ve arka bölümünde 8 Megapiksel çözünürlüğünde kameranın bulunduğu bu tablette 64 GB dahili depolama birimi yer alıyor. 7.500 mAh kapasiteli bataryadan beslenen Huawei’nin orta segment tableti yaklaşık olarak 300 dolar gibi oldukça yüksek bir fiyattan satışa sunulacak.

300 dolara çıkıldığında Apple’ın kat ve kat daha güçlü ve daha işlevsel olan iPad modelleri satın alınabiliyor. Huawei’nin başarılı olabilmesi için artık direkt olarak tepe modellere odaklanması gerekiyor. Bakalım Huawei bu modeli ile beklediği başarıyı zor da olsa yakalayabilecek mi?

Huawei P Smart Pro video inceleme