Meclis’teki kavganın nedenini Sera Kadıgil açıkladı

Yayın tarihi: 9 Aralık 2021 Perşembe 5:14 pm - Güncelleme: 9 Aralık 2021 Perşembe 5:18 pm

Begümhan Aydoğan’ın sunduğu Gün Ortası programının bugünkü konuğu Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekili Sera Kadıgil oldu. Kadıgil, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde çıkan Süleyman Soylu kavgasına ilişkin konuştu.

Süleyman Soylu’nun, firari Sezgin Baran Korkmaz’ın uçağına binerken çekilen fotoğrafının CHP’li Erkan Aydın tarafından kürsünde gösterilmesi üzerine TBMM’de gerilim yaşanmış, yumrukların havada uçuştuğu kavgada CHP’li Özgür Özel, AKP’li vekillerin saldırısına uğramıştı. Konuyu TELE1’e değerlendiren TİP Milletvekili Sera Kadıgil, “Kavga çıkmadı, Süleyman Soylu kavga çıkarttı. Ve Soylu bunu her seferinde yapıyor” diye konuştu.

Hakkındaki iddialara yanıt veremediği için gerginleştiğini söyleyen Kadıgil, “Hiçbir soruya cevap veremediği gibi bağırıp çağırıp, milletin vekillerine saldırıp kendi hakkındaki iddiaların üstünü kapatmaya çalışıyor. Utanç duyuyorum. Burası Türkiye Cumhuriyeti’nin meclisi. Burası milletin bizi seçip, sonuç odaklı bir şey çıkarın diye bizi yolladığı ve maaş verdiği bir yer. Biz burada sözle yetinemeyip fiziksel şiddete başvuran, sadece kendisini değil Türkiye Cumhuriyeti’ni de rezil eden bir güruhla karşı karşıyayız. Bu konudaki üzüntümü de milletimizle paylaşmak istiyorum” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Begümhan Aydoğan’ın, Alpay Özalan’ın meclisteki faaliyetlerini saymasının ardından Kadıgil, “Attığı yumruk sayısı da sıfır, isabat ettirebildiğini görebilmiş değilim” dedi.

 

Meclis’te Süleyman Soylu gerilimi! Yumruklar havada uçuştu