Meclis’teki kavga sonrası AKP’den açıklama: CHP Grup Başkanvekili açık bir ihanet içerisindedir

Yayın tarihi: 4 Mart 2020 Çarşamba 5:46 pm - Güncelleme: 4 Mart 2020 Çarşamba 6:03 pm

AKP Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, TBMM’de AKP ve CHP’li vekillerin kavgası üzerine sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, “CHP’nin Grup Başkanvekili eğer akli melekelerini yitirmemiş ise açık bir ihanet içerisindedir. Hukuk önünde hesabı sorulacaktır” paylaşımında bulundu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) İdlib önergesi görüşmeleri sırasında AKP’li ve CHP’li milletvekilleri arasında yumruklu kavga çıktı. CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç‘un meclis kürsüsünde AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik sözleri sonrası AKP’li vekiller kürsüye yürüyünce bir anda ortalık karıştı. AKP’li ve CHP’li vekillerin tekme tokat birbirine girmesi sonrası AKP’den ilk açıklama geldi.

Meclis’te tekmeli, yumruklu kavga! AKP’li vekiller, CHP’li vekillere saldırdı

“HUKUK ÖNÜNDE HESABI SORULACAKTIR”

AKP Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, konu hakkında sosyal medya üzerinden açıklamalarda bulundu. Kurtulmuş, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Ülkemizin tam manasıyla varoluş mücadelesi verdiği bu günlerde seçilmiş Cumhurbaşkanımız ve Başkomutanımıza karşı hakaretler sarf eden CHP’nin Grup Başkanvekili eğer akli melekelerini yitirmemiş ise açık bir ihanet içerisindedir. Hukuk önünde hesabı sorulacaktır” ifadelerini kullandı.

‘HEM MİLLET ÖNÜNDE, HEM HUKUK ÖNÜNDE HESAP VERECEKSİNİZ’

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, CHP’li Engin Özkoç’un Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik sözleri sonrası Meclis’te çıkan kavgayla ilgili Twitter hesabından açıklamalarda bulundu. Ünal, “Hem millet önünde, hem hukuk önünde bunun hesabını vereceksiniz” dedi.

‘KATİL ESED’E VURDUKÇA, SES CHP’DEN GELİYOR’

AKP milletvekili Alpay Özalan’da sosyal medya üzerinden paylaşımda bulundu.

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç hakkında soruşturma başlatıldı