Meclis’te tekmeli, yumruklu kavga! AKP’li vekiller, CHP’li vekillere saldırdı

Yayın tarihi: 4 Mart 2020 Çarşamba 5:24 pm - Güncelleme: 4 Mart 2020 Çarşamba 11:23 pm

Meclis Genel Kurulu’nda CHP’nin İdlib önergesi görüşmeleri sırasında tekmeli, yumruklu kavga çıktı. AKP’li vekiller CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç’a saldırdı. Saldırının ardından Engin Özkoç hakkında ‘Cumhurbaşkanı’na hakaret’ suçlamasıyla re’sen soruşturma başlatıldı.  Özkoç, “Tehditler, yumruklar bizi yıldıramaz” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç’un Erdoğan’ın hakaretlerine verdiği yanıtın ardından AKP’li vekiller CHP’li vekillere saldırdı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin grup toplantısında CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na “Haysiyetsizdir, onursuzdur, şerefsizdir, haindir”şeklinde hakaret etmişti. CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Erdoğan’ın hakaretlerine, “Şehide kelle diyen kişi Türkiye Cumhuriyeti’nde şerefsizdir” şeklinde yanıt vermişti.

Meclis’te tekmeli, yumruklu kavga!

Meclis’teki saldırının ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç hakkında “Cumhurbaşkanına hakaret” suçundan resen soruşturma başlattı.

Meclis’te tekmeli, yumruklu kavga!

ÖZKOÇ’TAN İLK AÇIKLAMA: TEHDİTLER BİZİ YILDIRAMAZ

Yaşananlara ilişkin açıklama yapan Özkoç, “Ben bir kişinin değil, milyonların sesiyim… Tehditler, yumruklar bizi yıldıramaz. Biz adalete susamış, demokrasiye inancı tam, Türkleriz. Biz lekesizleriz. Ve mücadeleden asla vazgeçmeyeceğiz” dedi.

Meclis’te tekmeli, yumruklu kavga!

AKP’DEN İLK AÇIKLAMA

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, TBMM’de yaşanan kavga ile ilgili CNN TÜRK’e yaptığı açıklamada “Üzücü bir tablo. Fakat şunu bilmek gerekir. Ben uzun zamandır bu konuya dikkat çekiyorum. Emekli bir general tarafında yüce meclisin yasa yapma iradesine dönük bir saldırı gerçekleştikten ve CHP buna destek verdikten sonra sırasıyla Meclis’e ardından Cumhurbaşkanlığı makamına arkasından Türk Silahlı Kuvvetleri’ne bu darbe spekülasyonlarıyla sistematik bir saldırı var.” ifadelerini kullandı.

Çelik şöyle devam etti: “Türk ordusu Suriye’de Libya’da olağanüstü görevler içerisindeyken Suriye’de milli güvenliğimizi korumak için operasyondayken en önemli hususlardan bir tanesi milletimizin verdiği destektir. Siyaset alanında bu destek mümkün olduğu kadar ortadadır. Fakat sistematik olarak bir tek CHP tarafından Türkiye’nin hem dış politikasına hem içerideki kurumlarına dönük sistematik bir saldırı olduğunu görüyorum. Gelinen noktada kritik bir şekilde askeri operasyonlarımız devam ederken hem sayın Cumhurbaşkanımız yurt dışına Putin ile görüşmek üzere yarın yola çıkacakken ortaya koyulan bu tavrın zaman ayarlı bir sabotaj olduğunu değerlendiriyorum. Bunlar kesinlikle tesadüf değildir. Suriye’deki Esed rejimine yakın yayın organlarını takip ediyoruz. Esed rejimine yakın yayın organları CHP’den bahsederken Türkiye’deki müttefikimiz diye bahsediyorlar. CHP, doğrudan Cumhurbaşkanlığı makamının meşruiyetine saldıran bir yaklaşım üretiyor. Cumhurbaşkanlığı makamına yönelik her türlü gayrimeşru dil ve yaklaşım ortaya koyulurken Suriye’de bu kadar katliama imza atan Esed rejiminin bu parti tarafından meşru bir muhatap gibi değerlendirilmesi son derece önemlidir. Askerimize saldıran, sınırlarımızda terör örgütünü destekleyen, ülkemize karşı düşmanca tutum sergileyen Esed rejiminin başındaki isme karşı son derece saygın ifadeler kullanıyor. Herhangi bir dış politika meselesinde rakiplerimizin bize söyledikleri şeyi onların söylemesinden bir müddet önce biz CHP’nin grup toplantılarında duymak zorunda kalıyoruz. Bu mesele bize yabancı bir mesele değil. Türkiye’nin meşru kurumlarına dönük olarak eski Yassıada zihniyetini yeniden canlandırmaya çalışan bir performans göstermeye çalışıyor CHP. Suriye’de ya da bölgedeki Baas partisinin söylediklerinin aynısını biz Türkiye’nin içindeki bir partiden duyuyoruz.”

NUMAN KURTULMUŞ: HESABI SORULACAK

Engin Özkoç’un Erdoğan’a yanıtının ardından AKP Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, “Hesabı sorulacak” dedi. Kurtulmuş, Özkoç’a “Eğer akli melekelerini yitirmemiş ise açıkı bir ihanet içindedir” ifadelerini kullandı.

 

Erdoğan Kılıçdaroğlu’na hakaret yağdırdı: Haysiyetsizdir, onursuzdur, şerefsizdir, haindir

 

Erdoğan’a CHP’den yanıt: Şehide kelle diyen kişi Türkiye Cumhuriyeti’nde şerefsizdir

MECLİS BAŞKANI ŞENTOPTAN AÇIKLAMA

Meclis Başkanı Mustafa Şentop Meclis’teki kavgaya ilişkin, ”Devlet olarak çok hassas bir süreçten geçiyoruz. Herkes hassasiyet içinde hareket etmelidir. (CHP’li Engin Özkoç) O zatın ifadelerini kınıyorum. Herkes sorumluluğunun bilincinde olmalı. Bununla ilgili husus normal yargının incelemesi konusunun içerisindedir. Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatmıştır.” dedi.