Meclis’teki ‘hamburger’ tartışmalarına CHP’den son nokta! ‘AKP’nin gözdesi neden istifa etti?’

Yayın tarihi: 2 Kasım 2022 Çarşamba 1:02 am - Güncelleme: 2 Kasım 2022 Çarşamba 1:02 am

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay TBMM Genel Kurulu’nda, AKP’nin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkındaki iddialarına Ethem Sancak istifasını hatırlatarak karşılık verdi. Altay, “Ethem Sancak AKP’den niye istifa etti? AKP’nin hem ticari hem siyasi gözdesiydi. Çıktı dedi ki ‘Bizi Amerika iktidara getirdi'” dedi.

TBMM Genel Kurulu’nda Cumhurbaşkanlığı’nın Azerbaycan tezkeresi görüşülürken, AKP Kayseri Milletvekili İsmail Emrah, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ABD ziyaretine ilişkin “Bizim heyetimizin ABD’deki programı belli. Kendi genel başkanları gibi ABD’de burger yemek için 8 saat ortadan kaybolmadı” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, bunun üzerine söz alarak kürsüye çıktı.  AKP Genel Merkez Parti İçi Demokrasi Hakem Kurulu (DHK) üyeliğinden istifa eden Ethem Sancak’ın geçmişte söylediği ‘Bizi Amerika iktidara getirdi’ ifadelerini hatırlatan Altay, “Erdoğan hiçbir resmi sıfatı yokken, ABD Başkanı Bush ile ne görüştü, niye gitti? Bush ile kaç defa görüştü, ABD’ye hangi taahhütleri verdi?” diye sordu.

“BİZE SÖYLEYECEK LAFINIZ OLMASI İÇİN AYNAYA BAKIN”

Altay, şu ifadeleri kullandı:

Ethem Sancak AKP’den niye istifa etti? AKP’nin hem ticari hem siyasi gözdesiydi. Çıktı dedi ki ‘Bizi Amerika iktidara getirdi’ bunu söyleyen ticareten ve siyaseten Erdoğan’ın gözdesi. Erdoğan hiçbir resmi sıfatı yokken, ABD Başkanı Bush ile ne görüştü, niye gitti? Bush ile kaç defa görüştü, ABD’ye hangi taahhütleri verdi? Allah hiçbir ülkenin devlet başkanını mal varlığıyla tehdit edildiğine suspus hale düşürmesin. O ülkeye yazık. Erdoğan mal varlığıyla tehdit edilmiş ve ‘Bu can bu tende durdukça o rahibi bir yere göndermem’ deyip kuzu kuzu rahibi özel uçakla neredeyse paket servis Trump’a göndermiştir. Bu konularda bize söyleyecek lafınızın olması için önce arkada aynalar var, aynaya bakın” diye konuştu.

Altay, “Bay Kemal hamburger yemiş. Ben de soracaktım cheeseburger mi diye. Ama Bay Kemal yetim hakkı yemedi, devleti beşli çeteye peşkeş çektirmedi. Bay Kemal oğluna buradan dolar yollatıp, kızına ABD’de gökdelen diktirmedi. O gökdelenin hesabını vereceksiniz” diye vurguladı.

Erdoğan Soylu’ya sahip çıktı, Kılıçdaroğlu’nu hedef aldı

Kılıçdaroğlu’ndan Soylu’ya: İşte ispatladım, onurun varsa, şerefin varsa istifa edersin