Meclis’te ‘mikro’ polemiği: Alpay kardeşim, sürekli ısınıyorsun!

Yayın tarihi: 12 Aralık 2018 Çarşamba 1:29 pm - Güncelleme: 12 Aralık 2018 Çarşamba 1:29 pm

T ürkiye Büyük Millet Meclisi’nde CHP’li Ali Mahir Başarır ile AK Parti milletvekili Alpay Özalan arasında gerginlik yaşandı. Başarır, kürsüde konuştuğu sırada kendisine laf atan AK Partili Özalan’a “Alpay kardeşim, sen sürekli kale arkasında ısınıyorsun, çık buradan konuş, çık. Ama ekonomiyi konuşuyoruz. Şimdi sana mikro desem aklına fırın gelir” diye seslendi.

TBMM’deki bütçe görüşmeleri sırasında CHP’li Ali Mahir Başarır’la AK Partili Alpay Özalan arasında ‘mikro’ polemiği yaşandı. Başarır kürsüde konuştuğu sırada kendisine laf atan Özalan’a, “Alpay kardeşim, sen sürekli kale arkasında ısınıyorsun, çık buradan konuş, çık. Ama ekonomiyi konuşuyoruz, ama bütçeyi konuşuyoruz. Şimdi ben sana mikro desem aklına fırın gelir, makro desem aklına market gelir. Çık kardeşim, buradan konuş, anlat, anlat. Laf atmayın” sözleriyle seslendi.

CHP’li Başarır’ın sözleri üzerine cevap veren Özalan ise hayatı boyunca ilk 11’de oynadığını ve 150’den fazla kez Milli Takım formasını giydiğini söyleyerek ‘kale arkasında ısınmadığını’ ifade etti. Özalan, Başarır’ın kendisine yönelik, “Mikro desem aklına fırın gelir” sözlerine ise “Ben de kendisine ‘top’ desem, o da gider ‘bomba’ diye karakola verir. Yine ‘ısınma turları’ dedi, doğrudur. Çıkıp orada zaman gelince konuşacağım” diyerek cevap verdi.