Meclis’te İsrail-Filistin oturumu! Partilerden ortak bildiri

Yayın tarihi: 12 Ekim 2023 Perşembe 10:35 pm - Güncelleme: 13 Ekim 2023 Cuma 1:05 am

İsrail-Filistin çatışmalarının gündeme alındığı TBMM Genel Kurulu’nda AKP, CHP, MHP, İYİ Parti, YSP ve SP ortak bildiri yayımladı.

TBMM Genel Kurulu’nda bugün Hamas’ın ‘Aksa Tufanı’ ismini verdiği operasyonunun ardından İsrail-Filistin çatışmaları görüşüldü. Yaklaşık 3 saat süren kapalı oturumun ardından AKP, CHP, MHP, İYİ Parti, YSP ve SP grup başkanvekillerinin ortak imzası ile ortak bildiri yayımlandı.

TBMM Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca, Meclis’te grubu bulunan tüm siyasi partilerin imzasıyla hazırlanan ortak bildiriyi okudu.

Bildiride “Gazze’de bitmeyen insani trajediyi derinleştiren kolektif cezalandırma yöntemleri ile hedefi doğrudan siviller olan tüm saldırıları kınıyor; Filistin ve İsrail’i, iki devlet temelinde adil ve kalıcı bir çözüme ulaşmaları için, daha fazla gecikmeksizin kalıcı barışa yönelik müzakerelere başlamaya davet ediyoruz” denildi.

Bildiride aynı zamanda “Gerilimin telafi edilemez sonuçlar doğurmaması için tüm tarafları barış-güvenlik-istikrar vizyonumuz çerçevesinde itidale ve aklıselime davet ediyoruz.” ifadelerine yer verildi.

Hamas-İsrail savaşında 6. gün! Ölü sayısı 2 bin 700’ü aştı