Meclis’te gerginlik siftahı: AKP’li Karayel ile İYİ Parti’li Çömez arasında yurt dışı kavgası

Yayın tarihi: 20 Haziran 2023 Salı 10:06 pm - Güncelleme: 20 Haziran 2023 Salı 10:06 pm

TBMM Genel Kurulu’nda, CHP’nin vize ret oranlarındaki artışın araştırılması önergesiyle ilgili grup önerisi görüşmelerinde AKP İstanbul Milletvekili İsmail Emrah Karayel ile AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eski doktoru ve İYİ Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez arasında tartışma yaşandı.

TBMM Genel Kurulu’nda 28’inci dönemin ilk gerginliği AKP İstanbul Milletvekili İsmail Emrah Karayel ve İYİ Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez arasında yaşandı. Karayel’in “Bu Meclis’te ülkesinden kaçıp yurt dışında dolaşıp şimdi milletvekili olduğu için buraya çıkanlar var” demesi üzerine Çömez, ayağa kalkarak tepki gösterdi.

Yaşanan gerginlik üzerine TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ birleşime ara verdi. Aranın ardından söz alan Çömez, FETÖ kumpasları nedeniyle travmatik ve zor bir süreç yaşadığını belirterek, “Londra’da sokak süpürmek zorunda kaldım, tren gişelerinde bilet sattım, yeri geldi Thames Nehri’nde kenarında yatmak zorunda kaldım…Birbirimizi sevmek zorunda değiliz ama bu parlamentonun saygınlığına halel getirecek şekilde üslup takınmak hiçbirimize yakışmaz” dedi.

Turhan Çömez Londra’dan fotoğraf paylaşıp Mehmet Şimşek’e sordu: Bu neden ola ki?