MEB’den kronik hastalığı olan lise öğrencileri için uzaktan eğitim kararı

Yayın tarihi: 22 Ağustos 2020 Cumartesi 7:00 pm - Güncelleme: 22 Ağustos 2020 Cumartesi 7:00 pm

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından illere gönderilen yazıda e-Nabız sisteminde kronik hastalığı kayıtlı olan lise öğrencilerinin uzaktan eğitim alabileceği açıklandı.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Ortaöğretim Genel Müdürlüğü tarafından, illere gönderilen 2020-2021 eğitim ve öğretim yılı iş ve işlemlerine ilişkin yazıya göre ders yılı 31 Ağustos pazartesi başlayacak. Liselerde sorumluluk sınavları ile hazırlık yeterlilik sınavları ihtiyaç duyulması halinde iki haftaya yayılarak 31 Ağustos-11 Eylül’de yapılacak.

Sınavların mümkün olduğunca çok amaçlı salon, spor salonu, yemekhane gibi büyük mekanlarda uygulanması gerektiğinin ifade edildiği yazıda, bunun mümkün olmaması durumunda ise öğrencilerin oturma planının fiziki mesafe korunacak şekilde düzenleneceği aktarıldı.

KRONİK HASTALIĞI OLAN LİSE ÖĞRENCİLERİ UZAKTAN EĞİTİM ALACAK

Yüz yüze eğitimin başlamasının ardından, Sağlık Bakanlığı e-Nabız sisteminde kronik hastalıklar listesinde hastalığı bulunan resmi ve özel ortaöğretim kurumlarında öğrenim gören lise öğrencileri, durumlarına ilişkin e-Nabız Sistemi’nden alacakları belgeyle okul müdürlüklerine başvurdukları takdirde eğitim faaliyetlerini uzaktan eğitimle sürdürebilecek. Bu konuda, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerince tedbirler alınacak.