MEB ‘özel görüşme’ deyip medyayı hedef aldı

Yayın tarihi: 13 Eylül 2022 Salı 12:08 pm - Güncelleme: 13 Eylül 2022 Salı 12:12 pm

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in atanamayan öğretmenler için “Mühendisler de atanamıyor ama sizin kadar ağlamıyor” dediği iddia edildi. İddiaya ilişkin Bakanlıktan açıklama geldi.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın açıklaması şu şekilde:

“Dün Sayın Bakanımız ile iki öğretmen adayı arasında gerçekleşen özel bir sohbet içeriğinin, bağlamından koparılarak sosyal medya mecralarında çarpıtıldığı görülmektedir.
Sayın Bakanımız, söz konusu öğretmen adaylarının KPSS 2020’ye ilişkin görüş ve önerilerini dinlemiş, gerekli açıklamaları yapmış ve incitici mahiyette herhangi bir ifade kullanmamıştır.
Zaman zaman çeşitli mecralarda Bakanlığımız aleyhine kara propaganda faaliyeti yürütmeyi kendine görev edinen bir kesimin sosyal medyadaki söz konusu iddiaları, gerçeği yansıtmamaktadır.”

Bakan Özer’den öğretmenlere: Mühendisler de atanamıyor ama sizin kadar ağlamıyor

NE OLMUŞTU?

Sözcü’den Fırat Fıstık’ın haberine göre, öğretmenler, eğitim ve öğretim yılının açılışı dolayısıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakan Özer’in katıldığı Sancaktepe Arif Nihat Asya Anadolu Lisesi’ne gitti. Öğretmenler burada hem Cumhurbaşkanı Erdoğan hem de Bakan Özer ile görüştü. Görüşmede Özer’in öğretmenlere, “Mühendisler de atanamıyor ama sizin kadar ağlamıyor” dediği iddia edildi.

Özer’in sözlerine öğretmen adaylarından tepki yağarken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da Twitter hesabından şu açıklamayı yaptı:

“Dünden beri Milli Eğitim Bakanı’nın ataması yapılmayan öğretmenlere ‘çok ağladınız’ dediği konusunda açıklama bekliyorum. Erdoğan sen bunları sayıyla mı buldun? Hepsi birbirinden beter bunların. Ekonomistin gözleri ışıldar. Eğitimcisi öğretmene ağlak der. Diğeri zaten Fotoroman…”

Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a: Sen bu bakanları sayıyla mı buldun?