Max Verstappen’den sürprize yer yok! Çin’de zafer Redbull’un

Yayın tarihi: 21 Nisan 2024 Pazar 11:52 am - Güncelleme: 21 Nisan 2024 Pazar 11:52 am

Haber: Ceren Ural

Formula 1’de heyecan Çin Grand Prix’i ile devam etti. Redbull pilotu Max Verstappen yarışı yine kazanırken takım arkadaşı Perez de 3. oldu.

Max Verstappen’in pole pozisyonunda olduğu Formula 1 Çin GP’si büyük bir heyecanla başladı. Yarışın ilk virajında efsane isim Fernando Alonso iyi bir kalkış yakaladı ve kendini 2. sıraya attı. Fakat Sergio Perez 5. turda kaptırdığı pozisyonu geri aldı.

Motor arızası yaşayan Valteri Bottas ise 22 turda yarış dışı kaldı ve yarışa sanal güvenlik aracı girdi. Bu süreçte çoğu pilot pit stopa girdi. 26. turda Verstappen’in yarışı yeniden başlatmasının hemen sonrasında Lance Stroll önündeki Ricciardo’ya çarpıp pit stopa girmek zorunda kaldı ve aynı turda Kevin Magnussen, Tsunada’ya arkadan çarptı ve lastiğini patlattı. Tsunoda yarış dışı kalırken, güvenlik aracı yeniden piste girdi. Ricciardo da bir süre sonra yarıştan çekilmek zorunda kaldı.

Yarış sonunda Fernando Alonso rüzgarı esti. Kötü bir lastik stratejisi izleyen Alonso ve Aston Martin takımı yarışa son 14 tur kala orta hamura geçti bir anda kendisini 12. sırada bulan Alonso tecrübesi ve yeni lastikleriyle kısa sürede 7. sıraya kadar yükseldi.

Redbull pilotu Max Verstappen Şangay’da 5 yıl sonra yapılan Çin GP’sini kazanarak bir galibiyeti daha hanesine yazdırdı. McLaren pşlotu Lando Norris de yarışı ikinci bitirdi, Norris kariyerinin 14. podyumunu kazanmış oldu. Yarışın 3. ismi ise yine Redbull’dan Sergio Perez oldu.

Kaynak: HABER MERKEZİ