“Mavi tik”i alınan Kılıçdaroğlu’na Twitter’dan “gri tik”

Yayın tarihi: 4 Mayıs 2023 Perşembe 10:04 pm - Güncelleme: 4 Mayıs 2023 Perşembe 10:04 pm

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu‘nun Twitter hesabına “gri tik” verildi. “Gri tik” ise doğrulanmış hükümet hesaplarına veya hükümetler ile ilişkili hesaplara veriliyor.

Twitter’ı satın aldıktan sonra platformda çok sayıda değişikliğe imza atan Elon Musk, son olarak Blue abonesi olmayan kullanıcıların mavi tikini kaldırmıştı. Bu uygulamasıyla tepki toplayan Musk, daha sonra 1 milyon ve üzeri takipçisi olan hesaplara mavi tikini geri vermişti.

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Twitter hesabında bugün dikkat çeken değişiklikler yaşandı. Sabah saatlerinde “mavi tik”i kaldırılan Kılıçdaroğlu’nun hesabına seçime 10 gün kala Twitter tarafından “gri tik” verildi.

Twitter Kılıçdaroğlu’nun mavi tikini kaldırdı

GRİ TİK NEDİR?

Gri doğrulama rozeti ise doğrulanmış hükümet hesaplarına veya hükümetler ile ilişkili hesaplara veriliyor.

Twitter bu konuda “Gri onay işareti, bir hesabın bir devlet kurumunu veya yetkilisini ya da çok taraflı bir kuruluşu temsil ettiğini gösterir” diyor. Twitter’ın açıklamasına göre, örneğin elçilikler, kolluk kuvvetleri, devlet başkanları, üst düzey diplomatlar, kabine üyeleri kurum ve devlet görevlileri için bu renk kullanılıyor.