MASAK’tan “dijital para kısıtlaması” açıklaması

Yayın tarihi: 14 Aralık 2023 Perşembe 4:21 pm - Güncelleme: 14 Aralık 2023 Perşembe 4:21 pm

MASAK, cep telefonlarına “Dijital para hesaplarının MASAK incelemesi nedeniyle kısıtlandığı” yönündeki SMS’leri yalanladı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı’na bağlı Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanlığa(MASAK), cep telefonlarına gönderilen “Dijital para hesaplarının MASAK incelemesi nedeniyle kısıtlandığı” yönündeki kısa mesajlar hakkında açıklama yaptı. MASAK, söz konusu SMS’lere itibar edilmemesi gerektiği ifade edildi.

UYGULAMA İNDİRİLMESİ SAĞLANIYOR

Bu SMS’lerle vatandaşların telefonlarına uygulama indirmelerinin sağlandığına işaret edilen açıklamada, “Ya da sözde kısıtlamayı kaldırmalarını sağlamak için yönlendirdikleri belirli internet adreslerine kimlik bilgilerini girmelerini sağlayarak, bu bilgileri ele geçirmeye çalıştıkları görülmektedir. Herhangi bir dolandırıcılık olayına maruz kalınmaması açısından, vatandaşlarımızın bu tür mesajlara itibar etmemeleri, bu mesajlardaki bağlantılara tıklamamaları, cep telefonlarına bu bağlantılardan herhangi bir uygulama indirmemeleri ve bu mesajlardaki bağlantıların yönlendirdiği internet sitelerine kimlik bilgilerini girmemeleri büyük önem taşımaktadır” denildi.

ABD’den kritik dijital para açıklaması

Kaynak: TELE1