Marmaray’da müzik yapan öğrencilere ‘Rahatsız ediyorsunuz’ engeli!

Yayın tarihi: 25 Haziran 2021 Cuma 6:43 pm - Güncelleme: 25 Haziran 2021 Cuma 7:31 pm

Marmaray’da müzik yapan öğrencilre, güvenlik görevlileri “rahatsız ediyorsunuz” engel oldu. Yurttaşlar güvenlik görevlilerine, “Pandemide zaten destek almadılar, ne yapsınlar?” diyerek tepki gösterdi.

Bugün İstanbul Marmaray hattında güvenlikler müzik yapan öğrencilere “rahatsız ediyorsunuz” diyerek engel olmaya çalıştı.

soL’da yer alan habere göre, Anadolu Yakası’nda Söğütlüçeşme İstasyonu mevkinde hareket eden trende öğrencilerin geçim için müzik yaptığı sırada güvenliklerin trene girip “müzisyen avına” çıkmalarının ardından öğrenciler müzik yapmayı bıraktı.

MARMARAY’I DURDURDULAR

Güvenliğin engellemek istediği müzisyen U.A. güvenliğin kendilerini bulamayınca trenden indiğini, ancak trenin sonraki durağa varmadan önce rayın ortasında durduğunu aktardı.

Yolcuların tepkisi üzerine güvenlikler geri adım attı.

TEHDİT ETTİLER

Bir sonraki durağa kadar müzik çalmadıklarını aktaran U.A., güvenlik gidince tekrar müzik çalmaya başladıklarını belirtirken trenin sonraki durakta durmasıyla birlikte 5-6 güvenliğin içeri girip kendilerini hırpalayarak trenden çıkartmaya kalkıştıklarını aktardı. U.A., olayı şöyle anlattı:

“5-6 tane güvenlik girdiler birisi sen gel dedi kolumdan tuttu tehditkar ve sert bir şekilde yaklaştı, sonra kolumdan tutan güvenlik, arkadaşımı da eliyle göstererek diğer güvenliklerin onu ‘almasını’ söyledi. Bağırdılar ve inmezsek ‘bizim için daha kötü olacağını’ söylediler.”

YOLCULAR GÜVENLİĞİ KOVDU

Güvenlikler daha sonra öğrencileri “polis çağırmakla” tehdit ederken o esnada Marmaray’da bulunan yurttaşlar güvenlikleri dışarı atarak müzisyenleri korudu.

NE OLMUŞTU?

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilan ettiği gece yarısından sonra müzik yasağına yönelik, güvenliklerin bugün öğrencilere söylediği ifadelere benzer bir şekilde “kusura bakmasınlar kimsenin kimseyi rahatsız etmeye hakkı yok” demişti.