Marmara ve Ege’ye çamur yağmuru alarmı!

Yayın tarihi: 12 Mart 2024 Salı 9:55 am - Güncelleme: 12 Mart 2024 Salı 9:56 am

Sağanak yağış beklenen Marmara ve Ege’de lodosun da etkisiyle toz taşınımı olması bekleniyor. Toz taşınımının sağanak yağmurla birleşeceğini tahmin eden uzmanlar Marmara ve Ege bölgelerine çamur yağmuru uyarısında bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Marmara ve Ege Bölgesi’nde gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Yağışların kuvvetli olması ve lodosun da etkisiyle toz taşınımı olabileceği, bu nedenle çamur yağma ihtimalinin de bulunduğu belirtiliyor.

Meteoroloji’den İstanbul dahil çok sayıda kent için kuvvetli sağanak uyarısı

Hava sıcaklığı, Ülkemiz genelinde mevsim normalleri üzerinde seyretmekte olan hava sıcaklıklarının artmaya devam edeceğini bildiren Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Yağışların Çanakkale, Tekirdağ, Edirne, Muğla ve Edremit Körfezi çevreleri ile Aydın’ın kıyı kesimlerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Kıyı Ege ile Marmara’da güneyli yönlerden kuvvetli (40-70 km/sa) rüzgarla beraber toz taşınımı beklendiğinden dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” dedi.

Yetkililer, vatandaşları sel ve çamur riskine karşı dikkatli olmaya ve yetkililerin uyarılarını takip etmeye çağırdı.

Meteoroloji toz taşımı yaşanacak bölgeleri haritayla gösterdi.

 

Kaynak: TELE1