Marlon Brando’nun Oscar’ını reddeden Sacheen Littlefeather hayatını kaybetti

Yayın tarihi: 3 Ekim 2022 Pazartesi 12:33 pm - Güncelleme: 3 Ekim 2022 Pazartesi 12:34 pm

Marlon Brando’nun Baba (The Godfather) filminden kazandığı Oscar’ını protesto etmek üzere sahneye çıkan ve Akademi’den 50 yıl sonra gelen özrü resmen kabul eden Sacheen Littlefeather 76 yaşında yaşamını yitirdi.

Marlon Brando’nun Baba (The Godfather) filminden kazandığı Oscar’ını protesto etmek üzere sahneye çıkmasıyla tanınan Sacheen Littlefeather yaşamını yitirdi. Bir süredir meme kanseriyle mücadele eden Littlefeather, Akademi’den 50 yıl sonra gelen özrü kabul etmişti.

Littlefeather’ın ölüm haberini Oscar Ödülleri’ni dağıtan Akademi yayınladı.

OSCAR’I REDDEDEN AKTİVİST

Marlon Brando, Baba (The Godfather) filmiyle 1973 yılında kazandığı Oscar ödülünü reddetmiş, kendisine verilen ödülü reddettiğini açıklaması için törende 26 yaşındaki Sacheen Littlefeather’in sahneye çıkmasını istemişti

Brando, ABD film sektörünün, Kızılderilileri barbar ve cani göstermesini protesto ederek, yerine bir Kızılderiliyi göndermiş ve ödülü reddetmişti. Brando’nun protestosunun öznesi olarak sahneye çıkan Littlefeather, yuhalamalarla ve ırkçı söylemlerle karşı karşıya kalmıştı.

50 YIL SONRA GELEN ÖZÜR

Oscar törenlerini düzenleyen Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi, haziran ayında 50 yıl sonra Littlefeather’a resmi olarak özür dilediğini içeren bir mektup göndermişti.

Oscar Ödül Töreni’nde ırkçılığa uğrayan Kızılderili 50 yıl sonra gelen özrü kabul etti