Mark zuckerberg hapis cezası tehlikesi

Yayın tarihi: 27 Mart 2022 Pazar 12:00 pm - Güncelleme: 26 Mart 2022 Cumartesi 3:20 pm

Mark Zuckerberg hapis cezası tehdidi ile karşı karşıya. Yeni yasanın onaylanması halinde onu zor günler bekliyor.

Dünyanın en büyük sosyal medya platformu olan Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg hapis cezası ile karşı karşıya. İngiltere tarafından tasarlanan sosyal medya yasası ile birlikte kendisi hapis cezasına çarptırılabilir. Çevrimiçi güvenlik yasasına uymayan şirket yöneticilerinin bu yasa kapsamında cezalandırılması amaçlanıyor.

İsmini Meta olarak değiştiren Facebook, İngiltere tarafından yaptırım uygulanacak ilk sosyal medya platformu olarak biliniyor. Birleşik Krallık dijital, kültür, medya ve spor bakanı konu ile ilgili açıklamalar yaptı. Kendisi yeni yasa ile birlikte Facebook, Instagram ve Twitter gibi platformların daha fazla inceleme altına alınacağını söyledi.

Mark Zuckerberg

Facebook kurucusu Mark Zuckerberg şu sıralar çok fazla problem ile karşı karşıya. Sosyal medya yöneticileri ile ilgili alınan kararlardan olumsuz etkilenen ünlü girişimci 2 yıl hapis cezası alabilir. Fakat onun hapis cezası alma ihtimali son derece düşük. Bunun yerine muhtemelen para cezası verilecektir.

 

ABD ve Avrupa Birliği ülkeleri ile birlikte İngiltere de artık daha dikkatli. Sosyal medya platformları içerisinde yer alan verilerin dikkatli bir şekilde korunması isteniyor. Fakat Facebook ve bağlı platformlar buna büyük oranda uymuyor. Ayrıca çocukların kullandığı platformların çok daha fazla dikkatli davranması gerektiği düşünülüyor.

Facebook, Zelensky’nin sahte videosunu kaldırdı

Mark Zuckerberg hapis cezası alırsa bu, para cezasına çevrilecek. Fakat onunla ilgili iddialar hiçbir zaman son bulmayacak. İngiltere’de yeni yasanın onaylanması ile birlikte hem o hem de diğer sosyal medya uygulama geliştiricileri zan altında kalacak. Konu ile ilgili gelişmeler geldikçe hızlı bir şekilde aktarmaya devam ediyoruz.