Mardin ve Diyarbakır’da beş kişinin hayatını kaybettiği yangınla ilgili suç duyurusu

Yayın tarihi: 21 Haziran 2024 Cuma 11:10 am - Güncelleme: 21 Haziran 2024 Cuma 11:12 am

Haber: Haber Merkezi

Diyarbakır Barosu, Diyarbakır ve Mardin‘de Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıklamasına göre beş kişinin hayatını kaybettiği yangınla ilgili suç duyurunda bulundu.

Diyarbakır Çınar ile Mardin’in Mazıdağı ilçeleri arasında yangın çıktı. Yangın, rüzgarın etkisiyle büyüdü. Yangına müdahale için Diyarbakır ve Mardin’in yanı sıra çevre illerden AFAD, Orman İşletme Müdürlüğü ve itfaiye ile 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, yangının kontrol altına alındığını duyurdu. Yerlikaya, ekiplerin bölgedeki soğutma çalışmalarının da devam ettiğini belirtti.

YANGINLA İLGİLİ İKİ İDDİA

Yangının önce anız yakılması nedeniyle çıktığı iddia edildi. Bölgede yaşayanlar ise yangının elektrik tellerinden çıktığını iddia etti. Elektrik dağıtım şirketi DEDAŞ’a da konuya ilişkin dilekçe verildiği ancak sorunun çözülmediği öne sürüldü.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yangında beş kişinin hayatını kaybettiğini ve 10’u ağır 44 kişinin yaralandığı bilgisini paylaştı.

BARO SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Diyarbakır Barosu resmi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile yangının çıkış sebebi ve müdahalede geç kalındığı iddialarına ilişkin etkin bir soruşturma faaliyeti yürütülmesi amacıyla suç duyurusunda bulunulduğunu açıkladı.

Açıklama şu şekilde:

“Diyarbakır ve Mardin’de meydana gelen yangınlarda şu ana kadar yapılan resmi açıklamalara göre 6 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 29 vatandaşımız ise yaralanmıştır.

Yangında hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve yaralılara acil şifalar diliyoruz.

Yangının çıkış sebebi ve müdahalede geç kalındığı iddialarına ilişkin etkin bir soruşturma faaliyeti yürütülmesi amacıyla ‘Birden Fazla İnsanın Ölümüne ve Yaralanmasına Sebebiyet Verme’ (TCK md. 82/1-c), ‘Genel Güvenliğin Kasten Tehlikeye Düşürülmesi’ (TCK md. 170) ‘Görevi Kasten Kötüye Kullanma’ (TCK md. 170) suçları kapsamında Çınar Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur.

Diyarbakır Barosu olarak soruşturmanın takipçisi olacağız.”

Mardin ve Diyarbakır’daki yangın söndürüldü! Beş ölü 10’u ağır 44 yaralı

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla yangınlar hakkında soruşturma başlatıldığını duyurdu. Tunç, “Diyarbakır’ın Çınar ile Mardin’in Mazıdağı ilçeleri arasındaki alanda çıkan ve geniş bir araziye yayılan anız yangınıyla ilgili Çınar Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatılmıştır. Yangında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Yangından etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: HABER MERKEZİ