Mansur Yavaş’tan Turgut Altınok’a “açık çek” yanıtı! Beklentilerini saydı

Yayın tarihi: 9 Şubat 2024 Cuma 3:14 pm - Güncelleme: 9 Şubat 2024 Cuma 3:14 pm

Keçiören Belediye Başkanı ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok’un bakanlıklardan açık çek aldığını söylemesine cevap veren Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Keçiören’de yaşayan 50 bin civarındaki yoksula, 5 bin civarındaki bizden destek alan emekliye destek olmasını beklerim. Şu anda o çeki alıp Keçiören için kullanmasında bir engel yok, önce onları yapsın diye düşünüyorum” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi(ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Ankara Sanayi Odası Başkanı Seyit Ardıç ve organize sanayi bölgeleri başkanları ve yönetim kurulu üyeleriyle Başkent OSB İdari Binası’nda görüşme yaptı.

Görüşmenin ardından açıklamalarda bulunan Mansur Yavaş, Keçiören Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı ABB Başkan Adayı Turgut Altınok’un projeleri için bakanlıklardan açık çek aldığı yönündeki açıklamalarına yanıt verdi.

Turgut Altınok’un halihazırda Keçiören ilçesinin belediye başkanı olduğunu hatırlatan Mansur Yavaş, çeki alarak Keçiören’de hizmet yapabileceğini söyledi.

Altınok’tan beklentilerini sıralayan Yavaş şunları söyledi:

“Şu anda zaten iktidar partisinin belediye başkanı. Böyle kolay çek alınıp da kanunsuz yardım alınabiliyor mu bilmiyorum ama önce Keçiören’deki kuleyi onlardan yardım alıp da tamamlamasını beklerim. Keçiören’de yaşayan 50 bin civarındaki yoksula, 5 bin civarındaki bizden destek alan emekliye destek olmasını beklerim. Şu anda o çeki alıp Keçiören için kullanmasında bir engel yok, önce onları yapsın diye düşünüyorum. Bunların hepsi seçime yönelik. Bunlar rahmetli Özal döneminde de yapılmış ve nasıl ters teptiği görülmüştür. İktidarın belediye ayrımı yapma hakkı yok çünkü bizler de vatandaşa hiçbir ayrım yapmadan hizmet ediyoruz. Eğer bununla Ankara halkını tehdit edeceklerse bunun demokraside yeri yoktur, Ankara halkı gereken cevabı verecektir. Bizim çeke ihtiyacımız yok, engellemesinler yeter. Kendi işimizi kendimiz görüyoruz.”

Eski AKP’liler Mansur Yavaş’a destek verdi: Turgut Altınok işçi ve esnaf düşmanı

Turgut Altınok’un bakanlıklardan açık çek aldığını söylemesi üzerine Mansur Yavaş, “Bizim çeke ihtiyacımız yok, engellemesinler yeter” dedi.

 

 

Kaynak: TELE1