Mansur Yavaş’tan Emek ve Özgürlük İttifakı açıklaması: HDP PKK’ya ‘silah bırakın’ diyecektir belki

Yayın tarihi: 29 Nisan 2023 Cumartesi 1:06 pm - Güncelleme: 29 Nisan 2023 Cumartesi 1:06 pm

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş,  Emek ve Özgürlük İttifakı’nın Kemal Kılıçdaroğlu’na destek açıklamasını “HDP Meclis’in güçlü olmasını isteyip PKK’ya ‘silah bırakın, ne konuşulacaksa Meclis’te konuşulsun’ diyecektir belki” diyerek değerlendirdi.

ABB Başkanı Mansur Yavaş, TV100’de Candaş Tolga Işık’ın konuğu oldu. Yavaş programda, Emek ve Özgürlük İttifakı’nın Kemal Kılıçdaroğlu’nu desteklediğini açıklamasını değerlendirdi.

Mansur Yavaş, HDP’ye ilişkin açıklamalarında şunları söyledi:

“HDP’nin açıklamasını okudum, çok net şekilde ‘tek adam sistemini istemiyoruz, parlamenter sisteme dönülsün’ diyorlar. Doğrusu da budur. Biz 85 milyon insanın problemini çözmeye kararlıyız. HDP de Meclis’te olup derdini anlatmak istiyordur, meşrudur bu şekilde düşünüyorsa. Demirtaş’ın ‘PKK silah bırakmalı’ açıklamasını gördüm. HDP bu şekilde Meclis’e gelip Meclis’in güçlü olmasını isteyip PKK’ya ‘silah bırakın, ne konuşulacaksa Meclis’te konuşulsun’ diyecektir belki. 40 yıldır PKK bu ülkede silahla kan kusturdu, sonuç alamadı. HDP’ye oy veren seçmenin de ‘Artık yeter’ dediğini düşünüyorum. Varsa bir problem ki var, oturulur Meclis’te konuşulur. Meclis’ten çıkan iradeye herkes saygı duymak zorundadır. HDP’nin içinde PKK uzantısı yok mu? PKK ağzıyla konuşlar var, reddediyoruz. Hiçbir şekilde bizi bağlamaz.”

Seçimleri ilk turda kananacaklarına inandıklarını söyleyen Yavaş şu ifadeleri kullandı:

“İlk turda farkla olmasa da kazanacağımızı söyleyebilirim. Sadece miting meydanlarına bakıp karar verilmez, şehirlerden, caddelerden geçiyoruz. İnsanların ilgisinden bir mesaj alıyoruz. Ben ilk defa bu seçimde genel başkanımızla gezme fırsatı buldum. Muhafazakâr kesimin çok büyük ilgisini gördüm. Genel başkanımızın helalleşme çağrısı ve diğer partilerle ittifak yapması halktaki eskiden yaşanan güvensiz ortamı ortadan kaldırmış. Halk çok sıcak mesajlar veriyor. İlk turda kazanacağımıza inanıyorum.”

Mansur Yavaş’tan HÜDA PAR’ın suç duyurusuna yanıt: Şeref madalyasıdır