Mansur Yavaş’tan AKP’nin adayı Turgut Altınok’a ‘Keçiören’ göndermesi

Yayın tarihi: 31 Ocak 2024 Çarşamba 2:43 pm - Güncelleme: 31 Ocak 2024 Çarşamba 2:43 pm

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Turgut Altınok’un seçim vaatlerine ilişkin; “Ben vaat vermiyorum, 3 yıldır gerçekleştiriyorum. Onların ki vaat…  Biz Keçiören’de yaklaşık 50 bin kişiye sosyal destekte bulunurken; oranın belediye başkanı sadece 2-3 bin kişiye destekte bulunuyorsa burada bir problem vardır. dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Turgut Altınok’un seçim vaatlerine ilişkin; “Ben vaat vermiyorum, 3 yıldır gerçekleştiriyorum. Onların ki vaat… Rakibim belediye başkanı olmasaydı vaatte bulunması normaldi. Ama bütçeye baktığınız zaman sosyal yardımlara ne kadar ayırdığı ve bundan ne kadarını verdiği ortada. Biz Keçiören’de yaklaşık 50 bin kişiye sosyal destekte bulunurken; oranın belediye başkanı sadece 2-3 bin kişiye destekte bulunuyorsa burada bir problem vardır. Problem şudur; belediye başkanlığındaki anlayıştır. Bütün projelerin üstündedir, bir çocuğun yatağa aç girmemesi, okulundan mahrum kalmaması. Bu konuda hassas olmadığını görmüş olduk” dedi.

Mansur Yavaş’ın icraatlarının yazdığı panolara boyalı saldırı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, bugün Bağımsız Türkiye Partisi (BTP)Genel Başkanı Hüseyin Baş’ı, BTP Genel Merkezi’nde ziyaret etti. Yavaş ziyaret sonrası, yaptığı açıklamada, “Sayın Genel Başkanımızı ziyaret ettim ve beş yılda yaptığımız çalışmaları kendisi ile paylaştım. Önümüzdeki seçimde afişlerde gördüğünüz gibi ‘Ankara’nın başkanı herkesin başkanı’ logosu ile ortaya çıktık. Bir belediye başkanı hizmet ettiği kimseyi ayıramaz. Seçildikten sonra tümünü kucaklar. 5 yıl boyunca böyle çalıştık ve kendisinden önümüzdeki döneme ait görüşlerimi paylaştım. İnşallah olumlu bir sonuç doğacak diye düşünüyorum” dedi.

BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş da “Gelinen süreçte Türkiye, yarınlarına hem belediyecilik hizmetinde hem siyasi ortamda daha faydalı sonuçlar elde etmesi adına hepimizin fedakarlıklar yapacağı, çalışacağı birlikte planlamalar yapılabileceğini konuşmuş olduk. Dolayısıyla bundan sonraki süreci yine değerlendireceğiz. Seçimlerde üstün başarılar diliyorum” diye konuştu.

“BÜTÜN PROJELERİN ÜSTÜNDEDİR, BİR ÇOCUĞUN YATAĞA AÇ GİRMEMESİ”

Yavaş, gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Yavaş bir gazetecinin, “Rakibiniz Turgut Altınok ile ilgili sizden bir değerlendirme duymadık. Nasıl değerlendiriyorsunuz” sorusu üzerine, şunları söyledi:

“Asıl değerlendirecek olan seçmenimizdir. 4 milyon 200 bin seçmenimiz var, onların fikri çok önemli. İnşallah sandığa yansıyacaktır; 5 yıl boyunca çalıştık. Ben Belediye Meclisi’nde çoğunluk istiyorum Ankaralılardan, bunu da gerçekleştireceğiz. Bu yönde çalışmalarımız, görüşmelerimiz devam ediyor. Çünkü herkesin oyunu alıyorsanız, herkesin oyunu aldığınıza göre hizmet ediyorsunuz. Herkese hizmet ettiğinize göre de 4 milyon seçmenin tümünün oyununa talibiz. İnşallah başarılı bir sonuç çıkacak.”

Mansur Yavaş: Her türlü iftiraya uğradık ama başımızı eğecek hiçbir şey yapmadık

BEN VAAT ETMİYORUM 3 YILDIR GERÇEKLEŞTİRİYORUM”

Bir gazetecinin Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok’u kastederek, “Sosyal yardımlar üzerinden bir polemik yürüyecek gibi gözüküyor. Mesela sizin et vaadinizle ilgili, ‘ben but veriyorum’ diye bir ifadeleri oldu” sözleri üzerine de Yavaş şöyle konuştu:

“Ben vaat vermiyorum, 3 yıldır gerçekleştiriyorum. Onların ki vaat… Rakibim belediye başkanı olmasaydı vaatte bulunması normaldi. Ama bütçeye baktığınız zaman sosyal yardımlara ne kadar ayırdığı ve bundan ne kadarını verdiği ortada. Biz Keçiören’de aşağı yukarı 50 bin kişiye sosyal destekte bulunurken; oranın belediye başkanı sadece 2-3 bin kişiye destekte bulunuyorsa burada bir problem vardır. Problem şudur; belediye başkanlığındaki anlayıştır. Bütün projelerin üstündedir, bir çocuğun yatağa aç girmemesi, okulundan mahrum kalmaması. Bu konuda hassas olmadığını görmüş olduk.”

(ANKA)

Kaynak: TELE1