Mansur Yavaş’ı çirkin sözlerle hedef alan Cübbeli Ahmet ifade verdi

Yayın tarihi: 30 Kasım 2023 Perşembe 1:07 pm - Güncelleme: 30 Kasım 2023 Perşembe 1:09 pm

‘Cübbeli Ahmet’, ABB Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş’a hakaret ettiği gerekçesiyle polise ifade verdi.

Kamuoyunda ‘Cübbeli Ahmet’ olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş’a yönelik kullandığı “İHA, SİHA senin nerene girsin ya? Senin nerene girdi yani… Niye rahatsız oluyorsun? Sivri yerinden mi rahatsız oluyorsun, bir yerine girecek diye mi korkuyorsun?” sözleri nedeniyle Beykoz İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde ifade verdi.

Yavaş’ı şikayeti üzerine ifade veren Ünlü daha sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulundu, “Ankara Belediye Başkanı Mansur Yavaş seçimden önce bir konuşma yaptı. Bu konuşmasında, ‘Anadolu gemisi şu anda İzmir’e geldi, 15’inde gemi gidecek. İHA’lar SİHA’lar artık konuşulmayacak, seçime mi gidiyoruz savaşa mı gidiyoruz belli değil’ gibi ifadeler kullanmıştı. Bunun üzerine ben de yaptığım bir konuşmada bunu tenkit mahiyetinde çok şaşırdığımı belirttim. Ekrem İmamoğlu’nun HDP ile v.s. bazı irtibatlarını görüyoruz, okuyoruz ama Mansur Bey Ülkücü kökenli biliyoruz. Ülkücü kökenli olduğu için bu gibi milli meselelerde hassas olur” dedi.

Cübbeli Ahmet Mansur Yavaş’ı çirkin sözlerle hedef aldı

‘MİLLİYETÇİYSEN BUNDAN RAHATSIZ OLMAMAN LAZIM’

Yavaş’ın sözlerine kızdığını belirten Ünlü “Milli duygularımı harekete geçirdi. O arada ‘İHA’dan, SİHA’dan niye rahatsız oluyorsunuz, yani bir yerinize mi girdi? Nerenize girdi?’ gibi bir laf etmişim. Bunu hakaret addederek Mansur Bey dava açacağım demişti zaten. Dava açıldı mı açılmadı mı, tebliğ gelir diye bekledik. Tebliğ geldi ve tebliğ üzerine ifademizi verdik. Maksadımız Mansur Bey’e hakaret değil ancak orada HDP lafları geçmiş, o kelimeleri diğer kelimeler ile yan yana getirince Mansur Bey’e hakaret gibi anlaşılıyor. İHA’dan, SİHA’dan senin rahatsız olmaman lazım. Ülkücü gelenekten gelen, milliyetçi geçinen biriysen bundan rahatsız olmaman lazım. Bu manada bir ifade verdik” ifadelerini kullandı.

Cübbeli Ahmet’ten İsmailağa cemaatine gözdağı: Bildiğim çok şey var…

 

 

 

Kaynak: TELE1