Mansur Yavaş seçimin yenileneceği Pınarbaşı’nda mitinge katıldı

Yayın tarihi: 24 Mayıs 2024 Cuma 4:21 pm - Güncelleme: 24 Mayıs 2024 Cuma 4:23 pm

Haber: Haber Merkezi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, CHP’nin 2 Haziran’da seçimlerin yenileneceği Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesindeki mitinge katıldı.

CHP, 31 Mart yerel seçimlerinde AKP ve MHP’nin itirazlarıyla 2 Haziran’da seçimin yenileneceği Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesinde miting düzenledi. Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş, da CHP’li Pınarbaşı Belediye Başkan Adayı Deniz Yağan’a destek için mitinge katıldı.

Miting alanına girişte, ”Ankara’nın efesi Pınarbaşı’na hoş geldin” ve ”Başkent’in başkanı Pınarbaşı seninle gurur duyuyor” yazılı pankartlar yer aldı. Vatandaşlar ”Mansur Başkan” sloganları attı.

Konuşmasına Beypazarı Belediye Başkanı olduğu dönemde yürüttüğü çalışmalarını bahseden Yavaş, Ankara Büyükşehir Belediyesi adaylık geçmişini de anlattı. Yavaş, “Üçüncüsünde nasip oldu. Aslında ikinci adaylığımda da aynen Pınarbaşı’nda yaşanan hadiseleri yaşadık. 2019’a giderken ‘hak yerini bulacak’ afişleriyle halkın huzuruna çıktık ve seçimleri kazandık” diye konuştu.

‘AKIL ALMAZ İFTİRALARDA BULUNDULAR’

Yavaş, sözlerine şöyle devam etti:

”Seçimleri kazanmadan önce 2019 yılında başladılar ‘Gelirlerse işçileri çıkaracaklar, belediyeyi yönetemezler’ dediler. Daha da ileri gittiler, ‘sosyal yardımları kesecekler’ dediler. Akıl almaz iftiralarda bulundular. Ankara’da 25 yıldır süren rant düzeninin devam etmesi için bunu yaptılar. Ama halk bunlara inanmadı. Söylenenlerin hepsinin yalan olduğunu gördüler. Halk yüzde 51’le seçtiği Mansur Yavaş’ı bu sefer yüzde 60’la rekor oyla seçtiler. Seçilmeseydik, Ankara halkının temiz paraları, ‘proje yapıyoruz’ adı altında çöp projelere gitmeye devam edecekti.”

‘‘AZ LAF ÇOK İŞ’ DEDİK KİMSEYİ AYIRMADIK’

Ankara’da büyük arazilerimiz var. Gelir gelmez daha önce ABB tarafından yapılmayanı yaptık. Kendilerine tohum, gübre, mazot desteği ve alım desteği verdik. Ankara’da çiftçiler mutlu. Bunu çiftçilerimiz ve torunlarımızın mağdur olmaması için yapıyoruz. Sosyal yardımlar eskiden göstere göstere yapılırdı. 11 milyon dağıtma parası vardı. Başkent kartı kurduk. Ona Deniz başkanı da entegre edeceğiz. 200 bin aile yardım alıyor. Çocuklara kırtasiye, giyim yardımı yapıyoruz. Çocuklar okusun diye. Türkiye hükümetin dahi yapmadığı dar gelirli ailelere kış boyunca doğalgaz desteği veriyoruz. Ailelere et parası veriyoruz. Yüzde 60 oyla rakibi ikiye katlayarak beni seçtiler. Buna Mansur Yavaş belediyeciliği dendi. Diğer belediyeler de bunu seçim vaadi olarak sundu. ‘Az laf çok iş’ dedik hiç kimseyi ayırmadık. En yakın bağ belediye ile kurulur. Siyasi kimliğinden çok adaletli davranır mi, dürüst mu, kul hakkına girer mi bunlara bakacaksınız.

‘ANKARA’YA MÜJDELİ HABER GÖNDERMENİZİ İSTİYORUM’

Belediyenin harcadığı para sizin paranız. Bunun hesabını sormak zorundasınız. Sizden aldığı maaşla size hizmet ediyorlar. Eşit hizmet eden kazanır. Pınarbaşı’nı ihmal eden Kayseri belediye başkanının oylarının ne kadar düştüğünü gördünüz. Kendi hakkınız için ve Pınarbaşı’nın geleceği için bu dersi vereceksiniz. Mansur Yavaş belediye başkanlığı anlayışı buraya gelecek. Keçiören Belediye Başkanımız burayı kardeş belediye yapacak. Et süt entegre tesisi başta olmak üzere katkıyı sunacağız. Ankara’ya müjdeli bir haber göndermenizi istiyorum.”

Mansur Yavaş seçimlerin yenileceği ilçede mitinge hazırlanıyor

Kaynak: HABER MERKEZİ