Mansur Yavaş seçim sonuçlarını değerlendirdi: İbret olmalı

Yayın tarihi: 4 Nisan 2024 Perşembe 8:46 am - Güncelleme: 4 Nisan 2024 Perşembe 8:46 am

Rakibine büyük fark atarak yeniden ABB Başkanı seçilen Mansur Yavaş, seçim sonuçlarına ilişkin geçtiğimiz dönem meclis çoğunluğu sağlayan AKP ve MHP’nin çıkardığı zorluklara değinerek “Bu sonuç inşallah bu tür davranan herkese ibret olur. Topal ördek falan değildik yani böyle bakılmaması lazımdı ama bunu sandıkta vatandaş değerlendirdi inşallah daha sorunsuz bir şekilde Ankara’nın her yerine hizmet edebileceğiz” değerlendirmesini yaptı.

Yerel seçimlerde Ankara‘da CHP adayı ve Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş rekor oyla 5 yıl daha göreve seçildi. Yavaş’ın oy oranı yüzde 69.44 olurken rakibi Turgut Altınok ise oyların yüzde 31.68’ini alabildiği.

Cuma günü mazbatasını alacak olan Mansur Yavaş, Sözcü’den Saygı Öztürk’e konuştu. Başkanlığının ilk döneminde ilçe belediye başkanlarının “Aman Mansur Bey’den bir şey istemeyelim puan kazanmasın” tavrında olduğunu belirten Yavaş, “Halbuki kendi ilçelerine kötülük yaptılar” dedi.

“SEÇİM SÜRECİ SORUNSUZ GEÇTİ”

Yavaş seçim sürecine ilişkin şunları söyledi:

“Ankara’nın 25 ilçesi var. Tüm ilçeleri ikişer defa gezdik. Sadece Bala ilçemize bir kez gidebildim. Ayrıca ramazan gelince her akşam iki, üç iftar dağılmadan onları gezdik, esnaf gezisi yaptık. Yine bir seçim döneminde olabilecek kadar yoğun, gece gündüz çalıştık. Ramazandan önce kahvaltılar vardı gene günde 1-2 kahvaltıya üst üste katıldık. Yani vatandaşla daha çok temas etme imkanı bulduk. Güzeldi, sorunsuz geçirdik diyebilirim bizim açımızdan.

En önemlisi, benim de hoşuma giden şu oldu: 5 yıl görev yapıyorsunuz, vatandaşın karşısına çıkıyorsunuz, mutlaka eksiğiniz de vardır dolayısıyla gittiğiniz yerlerde ‘Benim şu işim yapılmadı’ veya ‘Bizi ayırdınız’ benzeri tepkiler olur. O yönde hiçbir tepkiyle karşılaşmadım. Yani benim için en önemli şey seçimi kazanmak kadar önemli olan işte bu olaydır.”

“SEÇİM SONUCU İBRET OLMALI.

Meclis çoğunluğunun Cumhur İttifakı’nda olduğunda alınan kararlara çıkarılan engelleri hatırlatan Yavaş, “Sonuç? Sonuç sandık sonucu. Bu sonuç inşallah bu tür davranan herkese ibret olur. Topal ördek falan değildik yani böyle bakılmaması lazımdı ama bunu sandıkta vatandaş değerlendirdi inşallah daha sorunsuz bir şekilde Ankara’nın her yerine hizmet edebileceğiz” dedi.

Mansur Yavaş yeni dönemin kolaylıklarını şöyle anlattı:

“Şu kolaylık olacak mesela, Nallıhan Belediye Başkanı’yla konuştuk. Çayırhan merkez nüfusu 10 binin üzerinde olan bir beldesi. Bir şeyler yapacağız ama belediyenin doğru dürüst arsası yok. Eski dönemde Nallıhan Belediye Başkanı küçük bir arsa vermişti. Çayırhan’da Nallıhan belediyesinin çok arsası varmış dolasıyla bize tahsis edecek. Eskiden onları alamıyorduk.

Keçiören’de Ovacık Metrosu projesini biz bitirdik. Orada bize istasyon için ayrıca bakım yapılacak arazi lazım. Yazdık ve ret geldi mesela. Peki, bu istasyona tren gece gelecek orada bekleyecek, bakımı yapılacak niye ret ediyorsunuz? Şimdi onu alacağız.

“Yine Akdeniz stadının yanında otobüslerin bekletilmesi ile ilgili talebimiz vardı bunlar ret oldu. Yine özellikle Mamak ve Keçiören belediyesi kendi sokaklarında asfalt yaparken ızgaraların üstünü ceza kesmemize rağmen kapatıyorlardı. Onun üstünü kapattığınız zaman evlerden koku çıkıyor, aynı zamanda da asfalt halı gibi kayıyor. Yani bunlar yaşandı. Çok tutanak tuttuk dinlemiyorlardı, vatandaştan bu yolda şikayet geliyordu. Bu tür problemlerin hepsi ortadan kalkacak.”

Mansur Yavaş’tan “Yüzde 60’lık sonucu bekliyor muydunuz?” sorusuna yanıt

Kaynak: TELE1