Mansur Yavaş neden ‘son dönemim’ dediğini anlattı

Yayın tarihi: 10 Mart 2024 Pazar 9:16 am - Güncelleme: 10 Mart 2024 Pazar 9:16 am

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, belediye meclisinde çoğunluğu sağlamak istediklerini ifade ederek, “Yine aynı engellemelerle karşılaşmamak için onlara bir şey sunuyorum: Bu benim son dönemim. Fırsat bilin diyorum” dedi.

ABB Başkanı ve CHP’nin Ankara adayı Mansur Yavaş son günlerde gündeme gelen “Son dönemim” açıklamalarına ilişkin konuştu. Yavaş, bunu söyleme gereğini niye duyduğunu Sözcü’den Saygı Öztürk’e şöyle anlattı:

“Bunu söyleme ihtiyacını şu nedenle hissettim: Belediye meclisinde bu sefer çoğunluğumuzun sağlanması için hem de bize dirsek gösteren, elimizi tutmayan ilçe belediye başkanları da seçildikleri takdirde aynı tutumu sergileyecekleri için, bize yakın belediye başkanları seçip doya doya hizmet etmek istiyoruz. Yine aynı engellemelerle karşılaşmamak için onlara bir şey sunuyorum: Bu benim son dönemim. Fırsat bilin diyorum. İnşallah bu da gerçekleşecek gibi.

Ben siyasi hayatım boyunca, belediye başkanlığım sonlandığında da Ankara’dan aday olmayı düşünerek bunu söylememiştim: Kendi işime dönmek, mesleğimi yapmak istiyordum. Şimdi de aynı şekilde kendi hayatımı da yaşamak istiyorum, ailemle, çocuklarımla, torunlarımla beraber. Öyle ki bazı şeyler sizin elinizde olmuyor. Bazen içinde buluyorsunuz kendinizi. Bunu taahhüt veya beklenti olarak da söylemiyorum. Kesin konuşmamak gerektiğini öğrendim tecrübelerimden. Bir hedefe dayanarak bunu söylemedim.

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ SÜRECİ İLE İLGİLİ BİLİNMEYENLERİ 1 NİSAN’DAN SONRA ANLATACAĞIM

Cumhurbaşkanlığı yardımcılığı ve o süreçte yaşananlarla ilgili bilinmeyenleri seçimden sonra açıklayacağını söyleyen Yavaş, “Ben bütün yaşananları 1 Nisan’dan sonra açıklayacağım. Haksız bir şekilde üstümüze geliniyor. Bizim gündemimiz şu anda yerel seçimler. Yerel seçimlerin dışına çıkmak ya da çıkılmasında payım olsun istemiyorum. Susmayı tercih ediyorum. Ama inşallah nisan ayında, seçildikten sonra açıklama yapmamız gerekirse bunları da kamuoyuna anlatacağım.” Mansur Beye, “Halkın merak edeceği ne var örneğin?” diye sordum. “Hiç bu konuya girmiyorum. Çünkü her verdiğiniz cevap bir karşı cevabı gerektiriyor mutlaka. Ben Belediye Başkanı seçildiğimde de bir-iki kez bazı Genel Başkanların açıklamaları olmuştu. Ben siyaset yapmam. Çünkü ben muhatap değilim, belediye başkanıyım. Cevap vermemiştim, aynı bu şekilde devam edeceğim” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in kendisini korkaklıkla suçlamasına ilişkin ise şöyle dedi:

“Onları nisandan sonra konuşacağız. Televizyonda şunu söylemiştim: Ben Millet İttifakının belediye başkanı olarak seçildim. 31’ine kadar kendimi öyle görüyorum, onlar kabul etmese de ben öyle görüyorum. Başından beri böyle diyorum. Ama şu anda herkes kendi yolunda gidiyor. 31 Mart’a kadar bu şekilde davranmaya devam edeceğim.”

Mansur Yavaş’tan Ulaştırma Bakanlığı’na Ekrem İmamoğlu göndermesi

Kaynak: TELE1