Akşener’den Erdoğan’a: Senin elinde Gaffar Okkan’ın katilleri var

Yayın tarihi: 25 Nisan 2023 Salı 2:44 pm - Güncelleme: 25 Nisan 2023 Salı 3:29 pm

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Türkiye Tarih Yazacak” sloganıyla Balıkesir’de vatandaşlarla bir araya geldi. Balıkesir’de Erdoğan’a seslenen Akşener, “sol elinde PKK, sağ elinde Hizbullah var” dedi.

14 Mayıs’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerine sayılı günler kala İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Balıkesir’de yurttaşlara seslendi. Akşener, “Bir oyunuz Kemal’e bir oyunuz da Meral’e. Başbakan olmayı Allah var çok istiyorum, bedavadan olmaz, oylarınızla olur” dedi. Akşener, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Millet İttifakı’na yönelttiği iftiralara yanıt vererek  “Senin sol elinde PKK var sağ elinde Hizbullah var. Sol elinde bebek katili var sağ elinde Gaffar Okkan’ın katilleri var” ifadelerini kullandı.

Akşener’in açıklamaları şöyle:

“BİR OY MERAL’E BİR OY KEMAL’E”

“Bir oy Kemal’e bir oy Meral’e. Meral’e derken neyi kast ediyorum? Biliyorsunuz ben bir şeye aday değilim. İYİ Parti’ye bir oyunuz. Çünkü Başbakan Meral diye bağırıyorsunuz. Ben de Allah var Başbakan olmayı çok istiyorum. Ama bedavadan olmaz oylarınızla olur. İYİ Parti’yi birinci parti yaparsanız olur. Herhangi bir grupla pazarlık yaparak olacak bir tip değilim. Helal oylarınızla Başbakan olmak istiyorum.

14 Mayıs’ta çok önemli bir seçime gidiyoruz. Bir tarafta bir haftada 36 bin imza atmak zorunda olan her şey iki dudağının arasına bağlamış tek adam sistemi, diğer tarafta ise demokrasiyi yargının bağımsızlığını söz veren ve bunun arkasında duracak olan Millet İttifakı… Bir tarafta şu meydanlara çıkıp yalan söylemeyi marifet haline getirmiş Recep bey… Bu iftiraların anlamı ne biliyor musunuz? Tarzan zorda zorda… En son “Kılıçdaroğlu’nun yanında duruyorum ve bana dönüp diyor ki Abdullah Öcalan’ı çıkartmamız lazım… Ben de kafamı sallıyorum” böyle bir şey olabilir mi? Önce aynaya bak muhterem. Senin sol elinde PKK var sağ elinde Hizbullah var. Sol elinde bebek katili var sağ elinde Gaffar Okkan’ın katilleri var. Terör örgütleriyle sen el elesin. Ama bu yalanlar oylarınızla Osmanlı tokadı gibi yansıyacak. Çok uzun zamandır seçimlerimiz aziz milletimiz bu arkadaşların gözlerinde maraba oldunuz. İftiralarla bizi birbirimize düşürüp şapkalarını sallayıp, ceketlerini asıp oy alıdırlar. Ama artık 31 Mart seçimlerinden sonra her şey değişti.”

Kılıçdaroğlu: Bay Kemal’in gideceği yer Çankaya’dır

“ANKARA’DA ÇİFTÇİLERİN CEBİNE 4 BUÇUK MİLYAR LİRA GİRDİ”

“Hatırlayın Mansur bey seçildiği taktirde Ankara’nın su faturalarını PKK’lılar getirecekti kimler okuyacaktı DHKP-C’liler. Böyle bir şey oldu mu? Olmadı… Balıkesir bir tarım kenti. Mansur bey Ankara’da ne yaptı biliyor musunuz? Ankara’nın çiftçisine tam 4 buçuk milyar para kazandırdı. Çünkü çalmadı, çaldırmadı.  Tüm geliri millete, Ankaralıya geri iade etti. Buna karşılık dinozor meraklısı bir arkadaş var Ankara’da. Neden Dinozora takık? Tam 801 milyon dolar para harcamışlar o parka. Dinozor parkına… Bu parayı 3 kişi almış… Bu 3 kişiden başka kimlere gitti bilmiyoruz. 16 Milyar lira Ankara’ya harcanmış olsaydı Ankara ne olurdu… Ya da Balıkesir’de sizlerin genç çocuklarımızın KYK borçları ödenseydi ne olurdu? Balıkesir’de Ankara’da fabrikalar yapılsaydı ne olurdu. Balıkesir’de 50 bin kişi kayıtlı işsiz. Utanın be utanın. Abdullah Öcalan’la akraba gibi olan sensin be. Ama biz bu yün yumaklarına takılmayacağız. 15 Mayıs’ta  İYİ Parti 1’inci parti Kılıçdaroğlu 13’üncü parti olduğu andan itibaren 100 bin öğretmen atayacağız. Derhal çiftçinin ektiği tüm ürünlerin taban fiyatını açıklayacağız. Düşük çıkarsa biz size sübvanse edeceğiz. Tüm kredilerinizi yeniden yapılandıracağız. Çoban tutuyorsunuz… Çobanın BAĞ-KUR ya da SSK primini biz ödeyeceğiz devlet olarak.”

“MÜLAKATLARI KALDIRACAĞIZ”

“3600 büyük bir haksızlık oldu onları düzelteceğiz. EYT’de yapılan haksızlıkları düzelteceğiz. Ey gençler 82 puanla KPSS’de puan alıyorsunuz sizi mülakatta eliyorlar 52 puanlık AKP’de dayısı olanlar tayin oluyor. Mülakatları kaldırıp bu üçkağıtlara son vereceğiz. En düşük emekli maaşı 7 bin 500 lira oldu. O da yeni yatacak. Bu maaşların artmasının nedeni de biziz. Biz en düşük emekli maaşını asgari ücret seviyesine çıkartacağız. Diğer emekli maaşlarını düzelteceğiz. Bu haklar yerine getirilecek. Staj mağdurları var. Mağduriyetlerini gidereceğiz. Atanamamış sağlıkçıların onların mağduriyetini gidereceğiz.  ”

“5 YIL BOYUNCA ÖDEYECEĞİZ”

“Tarım deyince köy okullarını açacağız. Köy okullarını açtığımız andan itibaren taşımalı eğitim bitecek. Öğretmen gidecek veteriner gidecek ziraat mühendisi gidecek o köye genç çocuklarımız tarım yapmak istiyorsa eğer. 5 yıl boyunca evlenip gittiler köyde yaşamaya karar verdiler bu gençlerin SSK ya da Bağ Kur primlerini 5 yıl boyunca biz ödeyeceğiz. Alım garantisiyle fiyat garantisi verilecek. ”

“SURİYELİLER GİDECEK”

“Türkiye’yi bir Hendek ülke yaptılar Suriyeli kardeşlerimizin tamamı 2 yıl içinde memleketlerine gidecek. ”

“ERDOĞAN’I EMEKLİ EDİP KEMAL BEYİ ALKIŞLARLA MAKAMINA ÇIKARTACAĞIZ”

18 gün sonra ne olacak biliyor musunuz? Tarım o kadar önemli ki hem elinizde kalmayacak tüm harcadığınız paranın üzerine karınızı koyarak alacağız. Recep bey ve arkadaşlarını kendilerine teşekkür edip emekli edeceğiz. Kemal beyi de makamına alkışlarla oturtacağız. Karşınızdaki bu kardeşiniz de eğer İYİ Parti 1’inci parti olursa Başbakan olacak. İYİ Parti bu ülkenin sigortasıdır.