Mansur Yavaş ile Haluk Levent anlaşma imzaladı

Yayın tarihi: 26 Eylül 2022 Pazartesi 7:12 pm - Güncelleme: 26 Eylül 2022 Pazartesi 7:16 pm

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), AHBAP Derneği ve INFINIA Mühendislik iş birliği ile “AHBAP Bilim Sanat Kampüsü” adında çocuklara ve gençlere yönelik yeni nesil eğitim metotlarının uygulanacağı merkezi faaliyete geçirecek bir protokol imzaladı.

ABB Başkanı Mansur Yavaş, AHBAP Derneği Kurucusu ve Başkanı Haluk Levent ile INFINIA Mühendislik Kurucu CEO Tugay Güzel’in Başkanlık Makamı’nda bir protokol imzaladı. Bilim ve sanat öğrenmek isteyen çocuklara ve gençlere yönelik desteklerin sağlanacağı kampüsün 23 Nisan 2023 tarihinde Kuzey Yıldızı Vadisi’nde hizmete başlaması hedefleniyor.

“ATATÜRK’ÜN AMAÇLADIĞI DOĞRULTUDA ÇAĞDAŞ GENÇLERİ BURADA YETİŞTİRECEĞİZ”

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, imza törenindeki konuşmasında şunları söyledi:

“Bizim çok sayıda yapılmış olan ama ne işe yaradığı bilinmeyen atıl ve boş binalarımız vardı. Onların tahsisi suretiyle güzel bir iş birliğine imza attık. Cumhuriyetimizin 100. yılına güzel bir adımla başlamış olacağız ve inşallah Mustafa Kemal Atatürk’ün amaçladığı doğrultuda yetişecek çağdaş gençleri burada yetiştireceğiz.

Sadece dezavantajlı gruplar değil aynı zamanda Ankara’da eğitim gören bütün çocukların görerek, belki dokunarak, deneyimleyerek yetişebilecekleri bölümler olacak. Dolayısıyla bütün dünyayla yarışacağız.

Cumhuriyetimizin 100. yılına güzel bir adımla başlamış olacağız ve inşallah Mustafa Kemal Atatürk’ün amaçladığı doğrultuda yetişecek çağdaş gençleri burada yetiştireceğiz.”

“TARİHİ BİR DURUMA İMZA ATTIK”

AHBAP Derneği Başkanı sanatçı Haluk Levent ise tarihi bir duruma imza attıklarını vurgulayarak şöyle konuştu:

“Genç arkadaşlarımız için bizler tarihi bir duruma imza attık. Projelerimizden en büyüğünü de burada kamuoyuna açıklıyoruz. Biz bir Bilim ve Sanat Kampüsü kurmak istiyoruz. Çocuklarımızın bilim ve sanatla çok daha fazla yoğurulmasını olmasını istiyoruz. AHBAP ve Ankara Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle Bilim ve Sanat Kampüsü yakında 23 Nisan 2023’te Cumhuriyet’in 100. yılına yakışacak şekilde Ankara halkına, Türkiye halkına ve AHBAP’ın ilkelerine yakışacak şekilde hizmete geçecek.”

Haluk Levent SMA’lı Merve’nin babasını paylaştı: Çocuklar eriyor gözümüzün önünde