Haluk Levent SMA’lı Merve’nin babasını paylaştı: Çocuklar eriyor gözümüzün önünde

Yayın tarihi: 22 Eylül 2022 Perşembe 9:52 am - Güncelleme: 22 Eylül 2022 Perşembe 9:52 am

Haluk Levent’in SMA hastası çocuğun babasıyla konuşması yüreklere dokundu.

SMA hastası çocuklar tedavi bekliyor, ilaç ücretleri can yakıyor. Hastalığın tedavisinde kullanılan ilaçların döviz kuruna endeksli olması ise tedavi masraflarını her geçen gün artırıyor. Bir gen tedavisi olan ve hastalığı tek seferde tedavi edebilen Zolgensma ilacı ise devlet tarafından karşılanmıyor.

Ünlü sanatçı Haluk Levent, Çanakkale konseri öncesi SMA hastası çocuğun babasıyla yaptığı konuşmayı sosyal medya hesabından paylaştı. Babanın konuşması izleyenlerin yüreklerine dokundu. Diğer çocuğunun kardeşine destek için stantlarda durduğunu anlatan baba, “14 yaşındaki oğlum stantlarda durarak sırf Merve’ye katkı sağlamak için okuluna ara verdi” dedi.

Haluk Levent çocuğunun hastalığına çare arayan baba ile konuşmasını “Az sonra Çanakkale’de konser vereceğim. Kulisimde Gelibolu’nun SMA’lı çocuğu Merve’nin babası. Anca bir bölümü bu Bu acı ile nasıl yaşanır. Bu para nasıl toplanır? Çocuklar eriyor gözümüzün önünde. Bakanlık yine kızacak bana ama yüne aynı şeyi söylüyorum. ZONGELSMA gen tedavisi” notuyla paylaştı.

Haluk Levent gazilere konser verdi