Mansur Yavaş Ankara’da ezdi geçti

Yayın tarihi: 1 Nisan 2024 Pazartesi 2:24 am - Güncelleme: 1 Nisan 2024 Pazartesi 2:42 am

Yerel seçimlerde Ankara‘da CHP adayı ve Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş rekor oyla 5 yıl daha göreve seçildi.

Türkiye yerel yöneticilerini seçmek için bugün sandık başına gitti. Henüz kesinleşmemiş sonuçlara Ankara’da Mansur Yavaş önde götürüyor.31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimler sonucu Ankara’nın yeni belediye başkanı ve meclis üyeleri belirlendi. Seçimlerde yarışan adaylar ve partilerin oy tutarları ve tutarları büyük bir merakla bekleniyor.

Kesin olmayan sonuçlara göre yüzde 93,06 açılan sandıklarda saat 02.11’de Ankara’daki yerel seçim yarışında son durum şöyle:

CHP – Mansur Yavaş : % 60.14
AKP – Turgut Altınok : % 31.83

Mansur Yavaş, Ankara Büyükşehir Belediyesi önünde yaptığı konuşmada CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e, eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na ve parti teşkilatlarına teşekkür etti. Yavaş konuşmasının devamında, “Bizim bu seçimde de asıl kahramanlarımız sizler yani isimsiz olanlardır. Cadde cadde, sokak sokak, bir kaldırım taşını bile eksik bırakmayacak şekilde çalışan, başkentimizin adil yönetim anlayışı için birçok fedakarlıkta bulunan başta gönüllülerimiz olmak üzere tüm kadınlara, gençlerimize, emeklilerimize, esnafımıza, muhtarlarımıza, sivil toplum kuruluşlarına, kanaat önderlerine yani kısacası Ankara halkının tamamına yürekten teşekkür ediyorum.

”13-14 BELEDİYEYİ DE ALIYORUZ ŞU ANDA”

Yüzde 60 civarında oyumuz, 1-2 puan aşağıda ya da yukarıda olabilir. 13-14 belediyeyi de alıyoruz şu anda. İl Genel Meclisi ve Büyükşehir meclisini muhtemelen alıyoruz, sonuçlarda bir değişiklik olmazsa kesinleşen ilçelere göre alıyor olmamız lazım. Keçiören gelmedi henüz, orada da öndeyiz. Zaten Yeni Mahalle, Çankaya, Elmadağ, Beypazarı, Nallıhan, Güdül, Haymana, Halecik ve Şereflikoçhisar hemen hemen kesin gibi.” ifadelerini kullandı.

16 İLÇEDE CHP ÖNDE

2019’da Ankara’da 25 ilçenin sadece üçünü kazanan CHP, şu ana kadarki sonuçlara göre 16 ilçede yarışı önde götürüyor. CHP’nin önde olduğu ilçeler Çankaya, Beypazarı, Nallıhan, Ayaş, Polatlı, Haymana, Keçiören, Çankaya, Gölbaşı, Mamak, Elmadağ, Etimesgut, Şereflioçhisar, Kahramankazan, Kalecik ve Güdül.

Mansur Yavaş: Oyumuz yüzde 60 civarında

İşte Ankara’dan ilk sonuçlar

Kaynak: TELE1