Mansur Yavaş: Oyumuz yüzde 60 civarında

Yayın tarihi: 31 Mart 2024 Pazar 9:58 pm - Güncelleme: 31 Mart 2024 Pazar 11:02 pm

Kesin olmayan sonuçlara göre mevcut Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, yüzde 58,56’lık seçimi önde götürüyor. Vatandaşlar Ankara’da kutlamaya çıktı. Yavaş, kutlamaya çıkan vatandaşlara seslendi.

Türkiye yerel yöneticilerini seçmek için bugün sandık başına gitti. Henüz kesinleşmemiş sonuçlara Ankara’da Mansur Yavaş önde götürüyor.

Anadolu Ajansı’nın verilerine göre 22.00 itibarıyla İstanbul’da sandıkların yüzde % 44.11’ü açıldı. Açılan sandık sonuçlarına göre Yavaş, rakibi AKP’li Turgut Altınok’a büyük fark attı.

CHP Mansur Yavaş %58,56

AKP Turgut Altınok %33,63

MANSUR YAVAŞ COŞKULU KALABALIĞA SESLENDİ

ABB Başkanı Mansur Yavaş kutlamaya çıkan vatandaşlara seslendi. Yavaş şunları söyledi:

“Çalışmalarımıza inanan, bizlere güvenen ve her zaman yanımızda olan başta genel başkanımız sayın Özgür Özel olmak üzere, önceki dönem genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na, partimizin yönetim kademesinden tüm gönüllülerimize kadar herkese ve tüm teşkilatlarımıza teşekkür ediyorum. Bizim bu seçimde de asıl kahramanlarımız sizler yani isimsiz olanlardır. Cadde cadde, sokak sokak, bir kaldırım taşını bile eksik bırakmayacak şekilde çalışan, başkentimizin adil yönetim anlayışı için birçok fedakarlıkta bulunan başta gönüllülerimiz olmak üzere tüm kadınlara, gençlerimize, emeklilerimize, esnafımıza, muhtarlarımıza, sivil toplum kuruluşlarına, kanaat önderlerine yani kısacası Ankara halkının tamamına yürekten teşekkür ediyorum.

Yüzde 60 civarında oyumuz, 1-2 puan aşağıda ya da yukarıda olabilir. 13-14 belediyeyi de alıyoruz şu anda. İl Genel Meclisi ve Büyükşehir meclisini muhtemelen alıyoruz, sonuçlarda bir değişiklik olmazsa kesinleşen ilçelere göre alıyor olmamız lazım. Keçiören gelmedi henüz, orada da öndeyiz. Zaten Yeni Mahalle, Çankaya, Elmadağ, Beypazarı, Nallıhan, Güdül, Haymana, Halecik ve Şereflikoçhisar hemen hemen kesin gibi.”

İstanbullular Saraçhane’ye akın etti!

Kaynak: TELE1