Manson tarikatının en ünlü üyesi 53 yıl sonra hapisten çıktı

Yayın tarihi: 12 Temmuz 2023 Çarşamba 11:50 am - Güncelleme: 12 Temmuz 2023 Çarşamba 11:52 am

ABD’de Manson Ailesi adlı tarikatı kurarak müritleri tarafından işlenen cinayetlerle tanınan Charles Manson’un müridi Leslie Van Houten 53 yıl sonra şartlı tahliyeyle serbest bırakıldı.

ABD’de Manson Ailesi adlı tarikatı kurarak müritleri tarafından işlenen cinayetlerle tanınan Charles Manson’un müridi müritleri, ırklar arasında savaş başlatmak için 1969 yılında aralarında ünlü film yönetmeni Roman Polanski’nin hamile eşi Sharon Tate’in de bulunduğu 7 kişiyi bıçaklayarak öldürmüş ve cinayetlere karışanlar, ABD’nin California eyaletinde ömür boyu hapis cezasına çarptırılmıştı.

Yetkililer Charles Manson’un bizzat cinayetlere katılmasa da toplamda 35 cinayetten sorumlu olduğuna inandıklarını belirtmişti.

Leslie Van Houten ve diğer iki kadın mürit, Los Angeles’ta karı koca iki kişiyi bıçaklayarak öldürmüştü.

California Valisi Gavin Newsom, geçen hafta açıklama yaparak Manson’un müritlerinden biri olan ve cinayet suçuyla 19 yaşında girdiği hapishanede 53 yıldır cezasını çeken Leslie Van Houten’ın, şartlı tahliyesini ‘engellemeyeceğini’ duyurmuştu.

California Islah ve Rehabilitasyon Departmanı sözcüsü Mary Xjimenez, dün açıklama yaparak Van Houten’ın dün itibariyle ‘bir yıl sonra şartlı tahliye incelemesi ile en fazla üç yıllık bir şartlı tahliye süresi’ şartıyla serbest bırakıldığını duyurdu.

Marilyn Manson’a bir cinsel istismar davası daha!

Marilyn Manson hakkında cinsel ve psikolojik şiddet suçlaması