Manisa’da Cumhur İttifakı’nı açık ara farkla deviren CHP’li Ferdi Zeyrek mazbatasını aldı

Yayın tarihi: 3 Nisan 2024 Çarşamba 5:02 pm - Güncelleme: 3 Nisan 2024 Çarşamba 5:02 pm

MHP’nin yönetiminde bulunan Manisa Büyükşehir Belediyesi’ni kazanan CHP’li Ferdi Zeyrek, kentte düzenlenen törenle mazbatasını alarak göreve başladı.

Türkiye 31 Mart yerel seçimlerinde yerel yöneticilerini seçmek için sandık başına gitti. CHP’nin birçok kentte oyunu yükselttiği ve birinci parti konuma yükseldiği seçimlerde en çarpıcı sonuçlardan biri de Manisa’da geldi.

CHP’nin Adayı Ferdi Zeyrek, bir önceki seçimde MHP’nin kazandığı Manisa’da Cumhur İttifakı’nın adayı Cengiz Ergün’e tarihi bir fark atarak, seçimin galibi oldu.

Zeyrek, seçimde yüzde 57.3 oranında oy alarak zaferi göğüsledi. MHP’li mevcut Belediye Başkanı Cengiz Ergün ise yüzde 29.8’de kaldı.

MAZBATASINI ALDI

Zeyrek, bugün kentte gerçekleştirilen törenle mazbatasını alarak göreve başladı.

“74 YILLIK BİR HAYALDİ”

Zeyrek, törende yaptığı konuşmada “Bugün itibarıyla Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı olarak, burada yaşayan 1 buçuk milyon insana adil, eşit bir hizmet götüreceğim. Devraldığımız gibi devretmeyi Allah bize nasip etsin. Yarın Manisa’mız için kolları sıvayacağız. Oy atan atmayan herkesin derdini dinleyip, derman olacağız. 5 yıl boyunca belediyenin kapıları Manisa’da yaşayan herkese açık olacak. 74 yıllık bir hayaldi, bu hayali partim adına gerçekleştirmenin onur ve gurur içindeyim” ifadelerini kullandı.

Manisa’yı kazanan CHP’li Ferdi Zeyrek seçim öncesi bir dokunup bin ah işitmiş

Ferdi Zeyrek, Manisa, yerel seçim, mazbata, cengiz ergün

Kaynak: TELE1