Man Adası davaları Yargıtay’dan döndü

Yayın tarihi: 13 Nisan 2022 Çarşamba 10:20 am - Güncelleme: 13 Nisan 2022 Çarşamba 3:59 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan ve yakınları, Kılıçdaroğlu’na Man Adası belgeleri nedeniyle tazminat davası açmıştı. Avukat Celal Kılıç Erdoğan’ın açtığı  Man Adası davasının Yargıtay’dan döndüğünü duyurdu. Kılıçdaroğlu, Yargıtay’ın kararının ardından yaptığı paylaşımda”Kanmayın Saraydaki şahsın davalarla yaptığı algılara. Hepsini kaybediyor ifadelerini kullandı.

Avukat Celal Çelik’in sosyal medyadaki paylaşımında, “Bu kez Yargıtay, Erdoğan’a ders verdi! MAN Adası davalarında da Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu haklı çıktı ve kazandık! Suç işleyen sözde hakimlerce (3 davada) verilen yüzbinlerce TL’lik kararlar Yargıtay tarafından bozuldu! Kazanmaya ve ders vermeye devam edeceğiz! Sözümüz söz!” dedi.

Man Adası davası: Kılıçdaroğlu’na Erdoğan ve yakınları için tazminat cezası!

KILIÇDAROĞLU’NDAN İLK AÇIKLAMA

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Yargıtay’ın Man Adası kararına ilk tepkiyi Twitter hesabından yaptığı paylaşımla gösterdi. Kılıçdaroğlu paylaşımında, “Kanmayın Saraydaki şahsın davalarla yaptığı algılara. Hepsini kaybediyor birer birer” ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN’IN AVUKATINDAN AÇIKLAMA

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın avukatı Hüseyin Aydın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik’in “Yargıtayın Man Adası davalarında Kılıçdaroğlu’nu haklı bulduğu” açıklamasının gerçeği yansıtmadığını savundu.

Aydın, sosyal medya hesabından, avukat Çelik’in “Bu kez Yargıtay, Erdoğan’a ders verdi. Man Adası davalarında Kılıçdaroğlu haklı çıktı ve kazandık” şeklindeki açıklamasına yanıt verdi.

Erdoğan adına Kılıçdaroğlu aleyhine açılan manevi tazminat davalarının 4’ünün Yargıtay tarafından onandığını belirten Aydın, bugün itibarıyla kesinleşen başka bir dosyanın bulunmadığını söyledi.

Aydın, kesinleşen bu dosyalar nedeniyle Kılıçdaroğlu’nun, asıl alacak ve ferileriyle toplam 165 bin lira ödemeye mahkum edildiğini ifade etti.

Aydın, şöyle devam etti:

“Kılıçdaroğlu’nun Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik olarak kullandığı ifadelerin ifade özgürlüğünün sınırlarını aştığı, davalının ifade özgürlüğünü kullanırken ödev ve sorumluluklarına özen göstermediği, dava konusu açıklamalarının siyasi bir eleştiriden çok kişisel saldırı niteliğinde olduğu, kullanılan ifadelerin kamusal tartışmalara katkı sunma kapasitesinin bulunmadığı sonucuna varılmıştır. Bahsi geçen Yargıtay kararlarında Man Adası iddiaları ile ilgili olarak ise MASAK raporuna dayalı olarak verilen takipsizlik kararına konu belgenin ‘olgu’ olarak kabul edilemeyeceği gibi belge ve diğer araştırmaların Sayın Cumhurbaşkanımızla ilgisinin bulunmadığı vurgulandıktan sonra, Man Adası iddiaları bağlamında davalı Kılıçdaroğlu’nun Sayın Cumhurbaşkanımızı hedef alan açıklamalarının da kişisel saldırı niteliğinde olduğu sonucuna varılmıştır. Yargıtay kararlarına atfen, sosyal medya mecralarında yapılan bir kısım açıklamalar gerçeği yansıtmadığı gibi, bu nitelikteki açıklamalar ve haberler mahkeme kararlarının sorumsuzca çarpıtılmasından başka bir anlam taşımamaktadır.”

NE OLMUŞTU?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kasım 2017’de partisinin grup toplantısında, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu, kardeşi, eniştesi, dünürü ve eski özel kalem müdürünün vergi cenneti olarak nitelenen Man Adası’ndaki off-shore şirketine 2011 yılında 18 milyon dolar gönderdiğini iddia edererek swift mesajları ve dekontlar gösterdi. Ardından Kılıçdaroğlu hakkında Erdoğan ve yakınları tarafından üç ayrı tazminat davası açıldı.