Devrim Gazete Genel Yayın Yönetmeni Tolga Kaan, “Türkiye Devlet Fedaileri” imzalı bir mail nedeniyle ‘terör örgütü propagandası yapmak’ suçlamasıyla ifadeye çağrıldı.

Devrim Gazete’de yer alan habere göre, Osmaniye İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nün kurumsal mail adresine atılan mail, tutanaklarda yer alan haliyle “2 Haziran 2022 tarihli ve “Silahlı sol terör örgütü, ideolojik destek, propaganda https://devrimgazete.com Kim bunlar? İnceleme adına devletimin yetkili makamına saygılarımla arz ederim. Türkiye Devlet Fedaileri” ifadelerini içerdi.

PARTİ ÜYELİĞİ SORULDU

Başlatılan soruşturma kapsamında Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla, polis tarafından ifadeye çağrılan gazeteciye, “Herhangi bir siyasi parti, sendika, dernek ve benzeri kuruluşa üyeliğiniz var mı?”, “Devrim Gazete isimli internet sitesi size mi ait? Bu internet sitesini ne amaçla kurdunuz? Bu internet sitesi üzerinden ne tür haberler yapıyorsunuz?”, “Güvenlik güçleri tarafından daha önce gözaltına alındınız mı?”, “Bu zamana kadar kullanmış olduğunuz e-posta ve sosyal medya hesaplarınız hangileridir?” gibi sorular yöneltilerek, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı bazı paylaşımların da ‘hangi amaçlarla yapıldığı’ soruldu.

Cumhuriyet Başsavcılığı’nın “Terör örgütü propagandası yapmak” suçlamasıyla başlattığı soruşturma kapsamında Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde ifade veren Tolga Kaan, ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Diyarbakır’daki gazetecilerin gizli tanık ifadeleriyle tutuklandığı ortaya çıktı