Mahsa Amini’nin babası konuştu! “Kızımı görmek istedim ama beni içeri almadılar”

Yayın tarihi: 23 Eylül 2022 Cuma 2:48 pm - Güncelleme: 23 Eylül 2022 Cuma 2:48 pm

İran’da, ahlak polisi tarafından gözaltına alındıktan sonra hayatını kaybeden 22 yaşındaki Mahsa Amini’nin babası Emcet Amini, kızının otopsi raporunu görmek istediğinde doktorların ‘Ne istersem onu yazarım, seni ilgilendirmiyor’ yanıtı verdiğini söyledi.

BBC’ye konuşan Mahsa Amini’nin babası Emcet Amini, Mahsa Amini’nin gözaltına alınırken yanında erkek kardeşinin de olduğunu, tanıkların Amini’nin şiddet gördüğünü söylediğini aktardı. Emcet Amini şöyle konuştu:

“Oğlum onunlaydı. Bazı görgü tanıkları oğluma, ablasının polis minibüsünde ve karakolda dövüldüğünü söyledi. Oğlum, kızımı gözaltına almamaları için yalvardı ama o da dayak yedi, giysileri parçalandı. Güvenlik güçlerinin üzerindeki vücut kameralarının görüntülerini göstermelerini istedim ama kameraların pilinin bittiğini söylediler. Kızımı görmek istedim ama beni içeri almadılar. Otopsi raporunu görmek istediğimde de doktor ‘Ne istersem onu yazarım, seni ilgilendirmiyor’ yanıtı verdi. Ayaklarında yara izleri vardı. Doktorlardan ayaklarına bakmalarını istedim, bana yaranın nedenine bakacaklarını söylediler ama hiç aramadılar. Beni görmezden geldiler, şimdi de yalan söylüyorlar.”

Demirtaş’tan İran’daki kadınlara destek! Saçlarını kazıttı