Mahrem imam, FETÖ’nün mülkiye yapılanmasını deşifre etti: Görevdeki 10 isim için soruşturma

Yayın tarihi: 11 Mayıs 2021 Salı 1:14 pm - Güncelleme: 11 Mayıs 2021 Salı 1:14 pm

FETÖ/PDY’nin “mülkiye mahrem yapılanması”na yönelik yürütülen soruşturmada gözaltına alınarak itirafçı olan mahrem imam eski Dün Kültürü Öğretmeni M.B., mahrem idarecilerin tamamının bulunduğu “X Listesi” olduğunu açıkladı. Biri vali olmak üzere 52 vali yardımcısı ve kaymakamın isimlerini tek tek açıklayan M.B.’nin verdiği listede yer alan 10 ismin halen görevde oldukları ortaya çıktı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın FETÖ/PDY’nin “mülkiye mahrem yapılanması”na yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alınan mahrem imam eski Dün Kültürü Öğretmeni M.B. 17 Şubat 2021 tarihinde etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanarak itirafçı oldu.

AnkaraGazetecisi.com’dan Alican Uludağ’ın haberine göre; ortaokul yıllarında Bartın’da “cemaatle” tanıştığını anlatan M.B. daha sonra okumak için gittiği İstanbul Bakırköy’de cemaate ait bir yurtta kaldığını, yurdun müdürlüğünü ise Ekrem Dumanlı’nın yaptığını ifade etti.

ANKARA’NIN DOĞUSUNDAN SORUMLU

Üniversite hayatının bitmesinin ardından örgüt içerisinde “bölgecilik”, “eyaletçilik” görevlerini yürüttüğünü belirten itirafçı imam, Ankara’ya 2012’de tayin olduğunda mülkiye idare amirleriyle ilgili görev verildiğini aktardı. M.B. burada Osman Hilmi Özdil’den sonra Emniyet İmamı olan firari Abdulletif Tapkan ile olan tanışıklığını da polislere ayrıntısıyla anlattı. Tapkan’dan seminer aldıklarını aktaran M.B. şunları söyledi:

“Bu seminer sonrasında Tapkan bana, Ankara’nın doğusundaki Çankırı, Kırıkkale, Yozgat, Sivas, Kırşehir, Nevşehir, Kayseri, Niğde ve Aksaray illerinde görev yapan FETÖ mensubu vali yardımcıları ve kaymakamlardan sorumlu olduğumu söyledi.”

MİA YAPILANMASI

M.B. mülkiye idare yapılanması üzerindeki üst kademede Osman kod adlı Ö.E. ve Yavuz kod adlı A.H.T’nin olduğunu aktardı. M.B. mülkiye idare amirliği mahrem yapılanmasını şöyle anlattı:

“Mülkiye İdare Amirliği (MİA) Mahrem Yapılanması içerisinde genel sorumlu şahıslar aynı zamanda genel müdür olarak isimlendirildi. Genel müdür; İçişleri Bakanlığı personelleri, mülkiye görevlileri ve il valilerinden bizzat sorumluydu. Ayrıca bu şahıs, vali yardımcıları ve kaymakamlardan sorumla MİA mahrem imamlarının da sorumlusudur. MİA Mahrem Yapılanması içerisinde genel sorumlu genel müdür olarak isimlendirilen şahıslar Sadık ve Ahmet kod adlı Abdulletif Tapkan, Erhan ve Ekrem kod adlı E.K., Tuncay ve Yıldırım kod adlı C.Y. isimli şahıslardır.”

İtirafçı M.B. mülkiye mahrem yapılanmasının Türkiye’deki bütün sorumlularının isimlerini de tek tek deşifre etti.

‘X LİSTESİ’NİN YARISI FETÖ BAĞLANTILI

M.B., MİA yapılanmasında bilgi işlem takibinin Mehmet kod adlı A.B’nin yaptığını söyledi. Bu kişinin birinci görevinin MİA geneliyle ilgili tüm bilgileri toplamak, ikinci görevinin ise teknolojiden sorumlu olması olduğunu aktaran mahrem imam, mahrem idarecilerin tamamının bulunduğu “X Listesi” olduğunu açıkladı.

Bu listede güncel olarak vali, vali yardımcıları ve kaymakamların genel bilgileri ve fotoğraflarının olduğunu iddia eden M.B. “Bu listede x işaretli örgüt mensubu kişiler listenin yarısına yakındı. Liste hatırladığım kadarıyla 800-900 kişiden oluşmaktaydı. Yani Türkiye’de bulunan o dönem vali, vali yardımcısı ve kaymakamların listeleri vardı” dedi.

52 İSİM VERDİ, 1O’U GÖREVDEN ÇIKTI

İtirafçı imam M.B. ifadesinde bildiği “örgüt mensubu mülki idare amirleri”nin isimlerini de verdi. Bu kapsamda biri vali olmak üzere 52 vali yardımcısı ve kaymakamın isimlerini tek tek açıklayan M.B.’nin verdiği listede yer alan 10 ismin halen görevde oldukları ortaya çıktı. 10 kişiden 5’i vali yardımcısı, 5’i ise kaymakam. M.B. 120 sayfalık ifadesinde bu isimler için “Bu yapı içerisindedir” derken, kendilerinden sorumlu olan mahrem imamlarının da adlarını verdi.

Alınan bilgiye göre, İçişleri Bakanlığı tarafından bu 10 kişiyle ilgili idari soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

İÇİŞLERİ BÜROKRATI DA

Örgüte ait FEM Dershanesi’nde öğretmenlik yapan başka bir mahrem imam M.G. de ifadesinde mülki idare yapılanmasının Türkiye’de 7 bölgeye ayrıldığını belirterek, kendisinin bir süre Ankara ve çevresindeki kaymakamların sorumluluğunu yaptığını ifade etti. O tarihte Ankara’da iki ilçenin kaymakamını ziyaret ettiğini belirten M.G. “Bu şahıslar da FETÖ/PDY örgüt mensubu şahıslardır” dedi. M.G’nin ismini verdiği o kaymakamlardan birinin, halen İçişleri Bakanlığı bünyesinde genel müdür yardımcısı olarak görev yaptığı ortaya çıktı.