Mahkemeden Dilan ve Engin Polat’a bir suçtan tahliye kararı

Yayın tarihi: 18 Nisan 2024 Perşembe 11:35 pm - Güncelleme: 18 Nisan 2024 Perşembe 11:39 pm

Dilan Polat soruşturmasında tüm şüpheliler hakkında “Vergi usul kanununa muhalefet” suçundan tahliye kararı verildi. Ancak 2 ayrı suçtan daha tutuklu bulunan sanıklar cezaevinden çıkamayacak.

“Kara para aklamak”, ”Vergi usul kanuna muhalefet” ve ”Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek” suçlamalarıyla tutuklanan Dilan Polat ve Engin Polat hakkında mahkemeden tahliye kararı çıktı.

Halk Tv’den Seyhan Avşar’ın haberine göre, haklarındaki soruşturma henüz tamamlanmayan Dilan Polat, Engin Polat ve diğer tutuklu isimlerin “Vergi usul kanununa muhalefet” suçundan tahliyeleri istendi. Savcı, “Örgüt kurma ve yönetme” suçu ile “kara para aklama” suçu bakımından ise dosya üzerindeki çalışmaların devam ettiğini belirterek tutukluluklarının devamını talep etti.

İKİ SUÇTAN TUTUKLULUĞA DEVAM

Dosyayı inceleyen İstanbul Anadolu 6. Sulh Ceza Hakimliği ise tutuklu sanıkların avukatlarını dinledikten sonra tüm şüpheliler hakkında “Vergi usul kanununa muhalefet” suçundan tahliye kararı verdi. “Suç işlemek amacıyla örgüt kurma” ve “suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerinin aklanması” suçu bakımından ise tutukluluk hallerinin devamına karar verildi.

Dilan Polat’ın ‘Hatırlamıyorum’ savunması da işe yaramadı: 7 yıl hapsi isteniyor

Kaynak: HABER MERKEZİ