Mahkeme kararlarını yok sayan AKP’li başkan durmuyor

Yayın tarihi: 8 Ağustos 2023 Salı 9:29 am - Güncelleme: 8 Ağustos 2023 Salı 9:29 am

Samsun’da AKP’li Başkan Mustafa Demir, seçim öncesi “Kenti ortak akılla hep birlikte yöneteceğiz” dediği projelerin aksine ‘Yaptım oldu’ projelerini hayata geçiriyor. Demir’in projelerine 30 dava açıldı, 24’ünü kaybetti ama yola devam ediyor. 6 dava ise sürüyor.

AKP’li Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, yerel seçimlerden sonra Meclis’ten geçirdiği kararlarla “Ben yaptım oldu projeleri”ni, kentin sivil toplum örgütleri, kent planlamacıları ya da uzmanların görüşlerini almadan yapmaya başladı. Sözcü’den İsmail Akduman’ın haberine göre, Demir’in 21 projesi, “halkın kullanım alanı parkların imara açılıp binalar yapılması”, “ayrıcalıklı imar hakkı tanınması” gibi iddialarla Samsun Mimarlar Odası tarafından yargıya taşındı.

30 DAVANIN 24’ÜNÜ KAYBETTİ

Başkan Demir açılan 30 davanın 24’ünü kaybetti ancak mahkeme kararlarını hiçe sayarak projelerinin çoğunluğunu tamamladı. Mimar Odası Kent İzleme Komitesi üyesi İsak Memişoğlu, “Meclise getirdiği proje adı altındaki yatırımların büyük bir bölümünün hukuka uygun olmadığını gördük. Uyardık, davalar açtık. Ama hukukun verdiği kararlara aykırı davranarak icraatlarına devam etti” dedi.

Dava açılan projeler içinde parktaki ağaçlar kesilerek yapılan ilçe garajı, Kent Yönetim Merkezi, Millet Kıraathanesi ve Kitap Kafe, Millet Bahçesi, Kurupelit Yat Limanı satışı, benzinlik ile Sümbül Konağı var.

Memişoğlu, “Geçen ay belediye meclisinin kabul ettiği ama hukuka aykırı bulduğumuz 3 karar için de dava açacağız” diye konuştu.