Mahallelinin kabusu oldu! Karga sürüsüne kornalı, davullu tedbir

Yayın tarihi: 14 Aralık 2022 Çarşamba 1:05 pm - Güncelleme: 14 Aralık 2022 Çarşamba 1:06 pm

Van Erciş’te yurttaşlar gün batımında ortaya çıkan ve ekinlere zarar veren kargaları korna ve davul çalarak uzaklaştırmaya çalışıyor.

Van’ın Erciş ilçesine bağlı Kasımbağı Mahallesi’nde, kavak ağaçları çevresinde bulunan kargalar mahallede yaşayanlara sorun yaratıyor. Genellikle gün batımına yakın saatlerde ortaya çıkan karga sürüsü hem çıkardıkları sesler ile rahatsızlık veriyor hem de ekinlere zarar veriyor. Gece karga seslerinden uyuyamadıklarını belirten mahalle sakinleri, geçen yıl davul ve tef çalarak kargaları uzaklaştırmaya çalışırken bu yıl ise farklı bir yöntem kullanıyorlar. Mahalleli, akşam saatlerinde araçlarına binip korna sesleri ile kargaları uzaklaştırmaya çalışıyor.

“MAHALLENİN ÜZERİNİ KARA BULUT GİBİ KAPLIYORLAR”

Mahallede hayvancılık yapan Orhan Özcan, konuyla ilgili açıklamasında “Akşam olunca kargalar, mahallemizin üzerini kara bulut gibi kaplamaya başlıyor. O kadar kalabalık geliyorlar ki gökyüzünü sanki kara bulutlar kaplıyor. Sesleri de bizi çok rahatsız ediyor. Geceleri sabahlara kadar yatamıyoruz, bazen gece kalkıp korna sesleri ile gürültü yapıyoruz. Kısa bir süreliğine dağılıp tekrar geri geliyorlar. Geçtiğimiz yıl mahalledeki gençlerle birlikte elimizde davul ve tef çalarak kargaları kovmaya çalıştık ama çözüm olmadı. Bu defa araçlarımızı yan yana çekip korna çalıp, araçların ışıkları ile kovmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.