Kediden kurtardığı karga mahallenin ‘maskotu’ oldu

Yayın tarihi: 19 Eylül 2022 Pazartesi 6:38 pm - Güncelleme: 19 Eylül 2022 Pazartesi 6:38 pm

Eskişehir’de beyaz eşya tamircisi Recep Yetim’in, yavruyken kediden kurtarıp sahiplendiği karga, mahallenin üyesi oldu. Yetim, ‘Şakir’ ismini verdiği kargayı yaklaşık dört aydır yanından ayırmıyor.

Eskişehir’in Tepebaşı ilçesine bağlı Eski Bağlar Mahallesi’nde beyaz eşya tamirciliği yaparak geçimini sağlayan Recep Yetim isimli yurttaş, yaklaşık dört ay önce iş yerine yakın bir yerde yavru bir karga gördü. Kediden kurtardığı kargayı iş yerine getiren Yetim, eski çamaşır makinesinden kargaya bir yuva yaptı. Her gün kargayı elleriyle besleyen Yetim, ona daha önce ölen muhabbet kuşunun ismi olan ‘Şakir’ adını verdi. 4 aylık karga, dükkanın önüne çıkıp oyuncaklarla oynuyor, Recep Yetim ile birlikte kaldırımda yürüyor.

“KANATLANIP UÇARSA, HAYATINA KAVUŞSUN İSTİYORUZ”

Karganın mahallelinin de ilgi odağı olduğunu söyleyen Recep Yetim, “Bir gün evden geliyordum. Baktım kedi almış bunu. Daha tüyü yoktu. Ayaklarına ipler dolaşmış. Kediden kurtardıktan sonra aldım temizledim, güzelce yıkadım. 3 ay baktım, doyurdum. 4 aydır da arkadaş olduk. Bayramda bile bir yere gitmedim. Mahallenin maskotu oldu. Böyle büyütüyoruz. Nasip olur da kanatlanıp uçarsa, hayatına kavuşsun istiyoruz. Gitsin gelsin önemli değil, bakarız yine. Eskişehir tanıyor şimdi. Omzumda bisiklette bile geziyor. Kedi maması, et, ceviz, fındık, fıstık ne bulursa yiyor. Oyuncaklarıyla oynuyor. Kaldırımda geziyor. Buradan ayrılmaz. Köşeye gider, geri gelir. Ben yürürsem peşimden yürür. Adını Şakir koydum. Benim bir muhabbet kuşum vardı, öldü. Onun ismini verdim. Daha önce saksağan baktım. O da 5 senedir gidip geliyor. Şimdi eşleşmiş, eşini kıskanıyor. Ben yokken iniyor bahçeye. Bu daha uçmuyor. Uçması bir iki ay daha sürer herhalde. Ondan sonra gezer, gelir” ifadelerini kullandı.

Yavru kedinin hayatını kurtarıp sahiplendi