Mahalle bekçisi kendisine yumruk atan kişiyi vurdu

Yayın tarihi: 27 Şubat 2024 Salı 12:59 pm - Güncelleme: 27 Şubat 2024 Salı 12:59 pm

İstanbul Zeytinburnu’da 3 kişi mahalle bekçisi O.A. ile yan bakma sebebiyle tartıştı. Barış Kerem Ö., tartıştığı bekçi O.A.’ya yumruk attı. Darbedilen bekçi tabancasıyla Barış Kerem Ö.’yü bacağından yaraladı. Olay anı Mobese kamerasına saniye saniye yansıdı.

Olay, 25 Şubat Pazar günü saat 14.20’de Zeytinburnu Kazlıçeşme Marmaray istasyonunda meydana geldi. Yoldan geçen mahalle bekçisi O.A. ile yanından yürüyerek giden 3 kişi arasında yan bakma tartışması çıktı. O.A.’nın kendilerine yan baktığını iddia eden Barış Kerem Ö. Emrah S. ve Tarık S., tartışma devam ederken caddedeki polis ekiplerinin yanına gitti. 3 kişi, polislere O.A. ile tartıştıklarını söyledi. Bu sırada O.A. da yanlarına gitti.

AYM’den kritik ‘bekçi’ kararı

BACAĞINDAN VURULDU

Ancak 3 şüpheliden Barış Kerem Ö., O.A.’ya yumruk attı. O.A., darbedildikten sonra belindeki tabancasını çıkararak Barış Kerem Ö.’nün bacağına ateş etti. Bacağından vurulan Barış Kerem O., yere yığıldı. Bu sırada olay yerindeki polis ekipleri müdahale etti. Bacağından yaralanan Barış Kerem Ö., olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından ilk müdahalesinin ardından Samatya Devlet Hastanesine kaldırıldı. Bekçi O.A. hakkında ise soruşturma başlatıldı.

SUÇ MAKİNESİ ÇIKTILAR

Yapılan çalışma sonucu B.K.Ö’nün “uyuşturucu madde kullanmak”, “kasten yaralama”, “mala zarar verme”, “otodan hırsızlık” gibi 14 ayrı suçtan kaydı olduğu belirlendi. Bekçiyle tartışan gruptakilerden E.S’nin 7, T.S’nin de 10 ayrı suç kaydı olduğu ortaya çıktı.

Yeni bekçi yönetmeliği Resmi Gazete’de! Artık ilkokul değil lise mezunu olacaklar

OLAY ANI KAMERADA

Öte yandan olay anı Mobese kamerasına yansıdı. Görüntülerde, şüphelilerin polise gittiği, Barış Kerem Ö.’nün polis ekiplerine doğru yürüyen O.A.’ya yumruk attığı, O.A.’nın ise silahını çekerek ateş ettiği anlar yer aldı.

(DHA)

Kaynak: DHA