Madenciler ekran kartı kullanımını iyice abarttı

Yayın tarihi: 19 Haziran 2021 Cumartesi 7:30 am - Güncelleme: 18 Haziran 2021 Cuma 11:39 am

Madenciler ekran kartı kullanımında büyük bir rekor kırdı. Özellikle 2021 yılının ilk çeyreği bile son derece çarpıcı. Hadi gelin konu ile ilgili tüm detaylara birlikte göz atalım.

Kripto para madencileri aslında bugüne kadar çok fazla kişiden oluşuyordu. Hatta bununla ilgili kurulan şirket sayısı sınırlıydı. Fakat Bitcoin ve Ethereum başta olmak üzere kripto paraların çok sert yükseliş yakalaması iştahları büyük oranda kabarttı. Ancak bu durum çok fazla ekran kartının kullanılmasına neden oldu. Bildiğiniz üzere Bitcoin ve diğer kripto paraların madenciliğini yapmak için ekran kartları kritik.

Hatta uzun bir süredir ekran kartı piyasası sektörün kanayan yarası haline geldi. Madencilerin çok fazla bu tür donanımlardan kullanması sektörü olumsuz etkiliyor. Oyunlar için tasarlanan cihazlar ne yazık ki madencilik ile sonuçlanıyor.

ekran kartı

2021 yılının ilk çeyreğine bakarsak daha net bir tablo ortaya çıkacaktır. Buna göre ekran kartlarının yaklaşık olarak yüzde 25 gibi bir bölümü madencilik amacıyla tercih ediliyor. Bu durumda 700 bin cihazın kullanıldığı gerçeği ortaya çıkıyor. Aynı zamanda 500 milyon dolardan fazla para harcandığını da söyleyebiliriz.

 

Kripto para madenciliği her geçen gün artış gösteriyor. NVIDIA tarafından geliştirilen RTX 3080 Ti gibi cihazlar madencilik faaliyetlerini yarı yarıya düşürüyor. Kripto para madencileri genellikle böyle ekran kartları satın almıyor. Muhtemelen diğer donanım üreticilerinin de benzer bir politika izleyeceğini söyleyebiliriz. Peki sizce madencilik işleri gerçekten abartılıyor mu?

Ethereum madencilik gelirleri düşüşte