Maden bölgesine maske ve özel kıyafetle giden Özdağ’a müdahale! “Provokasyon yapıyorsunuz”

Yayın tarihi: 14 Şubat 2024 Çarşamba 4:01 pm - Güncelleme: 14 Şubat 2024 Çarşamba 4:50 pm

Zafer Partisi Lideri Ümit Özdağ, dün heyelanın yaşandığı Çöpler Altın Madeni’ne gitti. Maske ve kıyafet gibi tedbirler alan Özdağ, “Burada birçok insanın hiç koruma olmadan görev yaptığını hayretle görüyoruz. Hala olay küçümsenmeye çalışılıyor” dedi.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Erzincan’ın İliç ilçesindeki Çöpler Altın Madeni’nde yaşanan facianın ardından maden sahasına gitti.

Bölgede görev yapan kişilerin, maske ve kıyafet gibi tedbirler almadığına dikkat çeken Özdağ, “Hala olay küçümsenmeye çalışılıyor” dedi.

“BİRÇOK İNSAN KORUMASIZ GÖREV YAPIYOR”

Özdağ, facianın yaşandığı bölgede yaptığı açıklamada, “Biz buraya korumalı elbise ve maskelerimizle geldik. Ancak standart olarak bunların uygulanması gerekirken, burada birçok insanın hiç koruma olmadan görev yaptığını hayretle görüyoruz. İleride maden tesisleri var. Göçmenin olduğu yer ve Fırat Nehri görülüyor. Bunca uyarıya rağmen hiçbir önlem alınmadı ve hala olay küçümsenmeye çalışılıyor” ifadelerini kullandı.

Özdağ ile birlikte bölgeye giden Sağlık Güvenliği Uzmanı söz konusu facianın ardından vatandaşların kendilerini koruması gerektiğine dikkat çekti.

“ACI BADEM KOKUSU VAR”

Sağlık Güvenliği Uzmanı, “Havada acı badem kokusu var. Pandemi için kullanılan maskeler yeterli değil. Sülfür, bu şekilde acı badem kokar. Henüz girişte ‘maskeleri takalım’ demiştim” dedi.

MASKE VE KIYAFET TEDBİRİNE ‘PROVOKASYON’ DENİLDİ

Özdağ’ın açıklama yaptığı sırada, bölgede görevli jandarmanın kaydın durdurulmasını istemesi de dikkat çekti. Kayıtta albay olduğu belirtilen görevli, ‘Provoke ediyorsunuz. Bölgede arkadaşlarımız çalışıyor. Biz zehirlenmedik siz mi zehirleneceksiniz’ dedi. Sağlık güvenlik uzmanı ise ‘Hepiniz zehirleniyorsunuz’ yanıtını verdi.

Ümit Özdağ, Zafer Partisi, Çöpler Altın Madeni, Anagold, Çalık Holding

Ümit Özdağ ‘Türk Çernobili’ diyerek faciaya karşı böyle uyarmıştı: Acil durum ilan edilmeli

Kaynak: TELE1